CHP’li Erdoğan Toprak’tan kimsenin cevabını veremediği soru: Paralar nerede

CHP’li Erdoğan Toprak’tan kimsenin cevabını veremediği soru: Paralar nerede
AKP iktidarının korona virüsün ekonomiye etkilerini azaltmak için yaptığı maddi yardımın 240 milyar liraya ulaştığını açıklamasının ardından, yapılan yardımların nereye gittiği merak konusu oldu. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, söz konusu desteğin nereye gittiğini sordu.

AKP iktidarının korona virüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmak için açıkladığı desteklerin nereye gittiği merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “Yapılanları en iyi siz iş insanlarımız biliyorsunuz. Covid-19 pandemisi ile mücadelede devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarımızın maddi tutarı 240 milyar TL'ye ulaşmıştır. Bu miktar, milli gelirin yüzde 5'i civarındadır” ifadelerini kullanmıştı.

“DESTEKLER NEREYE GİTTİ”

Konuyla ilgili bir paylaşım yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Bakan Albayrak’ın açıkladığı 240 milyar liralık desteği nereye gittiğini sordu. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Toprak şu ifadeleri kullandı:

“Emekliye yıllarca çalışıp hak ettiği maaşı bayramdan 3 gün önce ödemekle övünenlerin, ‘240 milyara ulaştı’ dediği destekler nerede-kime gitti? Milyonlarca, işsiz, emekli, işyeri kapanan, ücretsiz izne çıkarılana düşen pay 4,4 milyar! Dağıtılanın %2’si bile değil!”

toprak.jpg