CHP’li Eren Erdem Berat Albayrak’ın istifasının arka planındaki gerçeği açıkladı

CHP’li Eren Erdem Berat Albayrak’ın istifasının arka planındaki gerçeği açıkladı
CHP PM Üyesi Eren Erdem, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının arkasındaki gerçekleri açıkladı.

Tele 1 ekranlarında yayınlanan 5. Boyut programında CHP’li Eren Erdem, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının arka planındaki gerçeği açıkladı.

Erdem önümüzdeki günlerde çok sayıda yargı mensubunun ‘sürgün’ edileceğini söyleyerek, “Önümüzdeki günlerde Türkiye çok ciddi yargıda tayin, terfi ve sürgün haberleriyle meşgul olacak. Önümüzdeki veya ondan sonraki hafta çok ismin yeri değişecek. Kim yapacak; HSK. Bune ne olarak yapacak; daha çok bugün MHP ile kendisini ifade eden Berberoğlu kararında Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan Akın Gürlek gibi, kendisini ülkücülükle, MHP’lilikle, Devlet Bahçeli’ye aidiyet ifade eden yargıçların yerleri değişecek, HSK kararnameleriyle” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, SOYLU VE OKTAY’I GÖREVLENDİRMİŞ

AKP’de 44 milletvekilinin ekonomik krizden dolayı istifa edeceğinin iddiasını aktaran Eren, “Bülent Arınç, Erdoğan’a gitmiş ‘AKP’de 40 milletvekili istifa edecek, Anadolu milletvekilleri’ demiş. Erdoğan, ‘Nasıl olur?’ deyince şunu söylüyor; ‘sokağa çıkamıyoruz, ekonomik krizi izah edemiyoruz. Durum çok kötü. DEVA Partisi, Gelecek Partisi’nin söylemleri daha tutarlı hale gelmeye başladı tabanda’ gibi bir takım şikâyetlerde bulunmuş. Bunun üzerine Erdoğan, Soylu ve Oktay’ı görevlendirmiş; ‘Arınç’ın söylediklerini bir tetkik yap’. Bunun üzerine Soylu ve Oktay tetkik yapmış, 40 değil 44 milletvekilinin istifa edecek diye rapor sundu. Bunun üzerine de Berat Albayrak görevden alındığı yani görevden alınma hikâyesinin arka planı bu” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TELE 1