CHP'li Eren Erdem'den Reza Zarrab hakkında bomba iddia!

CHP'li Eren Erdem'den Reza Zarrab hakkında bomba iddia!
CHP'li Eren Erdem, Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması ile ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu. Zarrab'ın tutuklanacağını bile bile ABD'ye gittiğini söyleyen Erdem, gitmeden iki gün önce Zarrab'ın 3 FBI ajanıyla görüştüğünü iddia etti.

Tatil için gittiği ABD’nin Miami kentinde tutuklanan Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) tutuklanacağını bilerek Amerika’ya gittiği savunan CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem, “Ben kesinlikle Zarrab’ın tutuklanmasını bekliyordum ama bu şekilde olacağını düşünmüyordum. Daha çok Zarrab hakkında kırmızı bültenin çıkacağını düşündüm. Kendisi bu yaptığıyla iktidar partisi kadrolarına sadık olmayan bir tutum izledi ve beni şaşırttı. Bakın, Zarrab AKP’nin kara kutusudur. Benim 14 yılda tanıdığım Erdoğan, tıpkı Hakan Fidan’ı nasıl bütün saldırılarda koruduysa, sırlarına vakıf olan bir adamın bu şekilde ABD’ye gidip teslim olma tutumu içerisine girmesini de engellemeliydi” dedi.

Eren Erdem katıldığı televizyon programında çarpıcı iddialarda bulundu.

“ZARRAB TUTUKLANMADAN ÖNCE İSTANBUL’DA 3 FBI AJANIYLA GÖRÜŞTÜ”

CHP’li Erdem, Reza Zarrab’ın bilerek teslim olduğunu iddiasını ise bir başka iddiayla sürdürdü. Erdem “Zarrab’ın teslim oluşu AKP’den habersiz oldu. Zarrab harcanacağı düşüncesiyle, kendi duyumlarıma dayanarak şunu söyleyebilirim ki, İstanbul’da bir restoranda, FBI’ya bağlı 3 kişiyle bir görüşme (akşam yemeğinde) yapıp programlı bir şekilde bunu organize edip öyle gitti. Zarrab konuşacak, konuştuğunda çok daha vahim şeyler ortaya çıkacak.  ABD’deki savcı, yeni bir teknik takip yapmış, bu takip sonucu oluşan veriler içerisinde iktidar partisinin mensupları olduğu iddia ediliyor. ABD niye böyle bir şey yaptı, asıl bunu sorgulamak gerekiyor. Bu konuyu, ABD’ye İran’ın son yıllardaki politik yakınlaşmasının sonucu olarak yorumlamak gerekiyor. Önümüzde Cenevre Toplantısı yapılacak. ABD’nin İran’a yönelik tavrında bir yumuşama ve İran’ın da nükleer programında bir esneme var. Zencani ve Zarrab gibi isimler, İran devletinin bilinçli bir şekilde kullandığı isimlerdi, o dönemin kapanışının bir yansıması bu. Yeni dönemin başlangıcı içerisinde ise Türkiye, etkili bir pozisyon alamadı ve yeni denklemin dışında kaldı. Bu dava da sanıyorum bir uyarı niteliği taşıyor. Eğer Türkiye’ye dönük bir karalama kampanyası gerçekleşirse bunun sorumlusu AKP iktidarının politikaları ve Cumhurbaşkanıdır” dedi.

“5 TANE DALTON YÜZÜNDEN TÜRKİYE BÜYÜK BİR TEHLİKEYE SÜRÜKLENİYOR”

Zarrab’ın tutuklanmasının ardından 17-25 Aralık sürecinin üç bakanının “risk altına” girdiğini savunan Erdem “Yeni isimler de bu işe dahil edilmiş olabilir. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’ın sürece dahil edilmesiyle, eğer bir kırmızı bülten çıkarsa ben şaşırmam. Başından beri yaptığımız uyarıları dikkate almayan iktidar Türkiye’ye büyük bedel ödetecek. Havuz medyasının bu tutuklamaya yaklaşımı da çok komik. Savcıyı “FETÖ’cü” olmakla suçluyor. Geçmişte emniyetin içinde yapılanmış bir cemaat. Çok insanın mağduriyetine vesile olmuş bir organizasyon. ABD’deki savcılara operasyon yaptırma gücüne vakıfsa, iddianamenin adını değiştirelim: Fetömunati ve tapınak şakirdleri koyalım eğer bu kadar büyük bir şey ise. Havuz medyası, Türkiye’nin itibarını zedeleyecek düzeyde komedyanın ana aygıtına dönüşmüş durumda. ABD’deki savcıya talimat verebilecek bir örgüt var, ne de başka bir şey. Sadece kara para ticareti yapan bir örgüt var ve bu işten bir rant sağlamış bir iktidar partisi var. Buradan çağrı yapıyoruz. Derhal Zarrab’la ilişkiye geçmiş insanların yargılanması için hukuksal altyapıyı oluşturun. Birileri ülkemizin itibarını zedelemeden, kırmızı bülten çıkarmadan biz bunları yargılayalım, zaten bu kişilerin fezlekeleri var. Bütün kara para sirkülasyonunun içinde yer almış vekil, bürokrat, eş dost, kim varsa, derhal Türkiye’de yargılanmalı. Türkiye, aksi takdirde 5 tane ‘dalton’ yüzünden büyük bir tehlikeye sürüklenecektir” dedi.