CHP’li Erkek'ten İş Bankası iddiası: "Kredi için Katarlılara güvence yapılacak"

CHP’li Erkek'ten İş Bankası iddiası: "Kredi için Katarlılara güvence yapılacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında İş Bankası ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İş Bankası'nın kredi için Katarlılara güvence yapılacağını iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin İş Bankası'ndaki  hisselerinin Meclis kararıyla Hazine’ye devredileceği açıklamasıyla ilgili olarak “Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleriyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Erkek, CHP’nin İş Bankası hisselerine el konulmasının Anayasa’daki mülkiyet hakkına aykırı olduğunu söyledi.

Hisselerin Hazineye devredilmesi halinde ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesine saygısızlık yapılacağını ifade eden Erkek, “Tam bir hukuksuzluk hali” değerlendirmesinde bulundu.

Erkek, “Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara. Böylece çok yüksek faizli kredi alabilmek için İş Bankası’nı güvence yapmayı planlıyorlar. Biz buna karşı durmak için gereken her şeyi yapacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler