CHP'li Faik Öztrak: Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz?

CHP'li Faik Öztrak: Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib’de yaşananları herkesin bilmesi gerektiğini söyleyerek, “Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz? Neden güvenlikleri düşünülmüyor?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

CHP’li Öztrak, liyakatin olmadığı yerde felaket olduğunu ifade ettiklerini belirterek, “Dün İdlib'den gelen şehit haberleri felaket zincirine eklenen yeni halka oldu. Hava saldırısını kim yaptı? Bu uçaklar kimin, nereden geldi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İdlib'de tam olarak ne yaşandığını bilmesi en doğal hakkı” dedi.

“MEHMETÇİĞİMİZİN CANI BU KADAR MI UCUZ?”

İdlib’de yaşananları Rus kaynakları kaynaklardan değil devletimizden öğrenmek istiyoruz diyen Faik Öztrak, “Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi? Savaş ilan etmediysek neden bu kadar şehit haberi geliyor? Askerlerimiz sahada kalkan mı yapılıyor? Hava hakimiyeti sağlanmadan askeri birliğin sahaya neden sürüldüğünü soruyoruz. Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz? Neden güvenlikleri düşünülmüyor?” sorularını sordu.

Öztrak, Avusturya Büyükelçiliğine Ozan Ceyhun'un atanmasına ise tepki göstererek şunları söyledi:

“Açıkçası son dönemde Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi diplomatik kariyerine dayanarak Viyana gibi önemli bir merkeze büyükelçi olarak atanıyor? Bir de kendisinin bundan önce Prag'a atanan büyükelçi Egemen Bağış'ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Herhalde orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar. Şunu açık söyleyeyim gerçekten şu anda Dışişleri bakanlığında yapılan bu atamalar işba noktasını geçmiştir”

İlgili Haberler