CHP'li Faik Öztrak: Suriye'de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunaltıyor!

CHP'li Faik Öztrak: Suriye'de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunaltıyor!
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 'Hepimiz iktidar olma ciddiyet ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bıçak milletimizin kemiğini deliyor. Bir yanda yaşanan ekonomik buhran diğer yanda Suriye'de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunalttıkça bunaltıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ il kongresine açıklamalarda bulundu.

CHP'nin 37'nci kurultayına coşku ile yürüdüğünü, kurultayın iktidar kadrolarının seçileceği için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Öztrak, "Geçtiğimiz yıl Mart'ın sonu bahar dedik ve oldu. Şimdi de 37'nci kurultayımız baharı yaz edecek, CHP'ye iktidarın önünü açacaktır. Geçen yıl hem 31 Mart seçimlerinde hem de hukuksuz bir şekilde tekrar ettirilen 23 Haziran İstanbul seçimlerinden Millet İttifakı olarak büyü zaferler kazandık.’ dedi.

‘MİLLETİMİZ BUNALDI’

İktidar olma ciddiyetiyle hareket ettiklerini belirten Öztrak; 'Milletin dertlerine derman olacak sinesinde huzur bulacak adres CHP'dir. Hepimiz iktidar olma ciddiyet ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bıçak milletimizin kemiğini deliyor. Bir yanda yaşanan ekonomik buhran diğer yanda Suriye'de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunalttıkça bunaltıyor" dedi.

'TRAKYA BÜYÜKLÜĞÜNDE ARAZİ...'

Türkiye'de ekilip biçilmeyen arazilerin yüz ölçümünün iki Trakya büyüklüğünde olduğunu söyleyen Öztrak, şunları söyledi: "Geçen yıl soya ithalatı için 988 milyon dolar ödedik Brezilya, Ukrayna çiftçisini sevindirdik. Mısır ithalatı için 703 milyon dolar ödedik, Romanya, Rusya çiftçisini sevindirdik.

Bir de samanı ithal edip ondan sonrada bilgiçlik taslıyorlar. Çiftçime primini düzgün ver, mazot, gübre desteğini düzgün yap bu memleketin toprakları, çiftçisi bu milleti rahat rahat doyurur." ifadelerinde bulundu.