CHP'li Faik Öztrak'tan, camiden müzik çalınmasına provokasyon tepkisi

CHP'li Faik Öztrak'tan, camiden müzik çalınmasına provokasyon tepkisi
İzmir'de cami hoparlöründen şarkı çalınmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, olayın ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyon olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir'de cami minarelerinin hoparlöründen müzik çalınması olaylarının ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyonlar olduğunu söyledi. Öztrak, bazı bakanların ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptıkları paylaşımlarla 'konuyu köpürtme yarışına' girdiklerini söyledi.

CHP Sözcüsü Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP İzmir İl Başkanı'nın konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Yine dün İzmir’de yeni bir dizi ajitasyonla karşılaştık. İki ayrı caminin ses sisteminden müzik yayını yapıldı. İl Başkanımız cami hoparlöründen müzik çaldırılmasının sorumlularının yakalanması için derhal suç duyurusunda bulundu. Sarayın bakanları ise sosyal medyada bunu köpürtme yarışına girdi. Bu sabah da kervana, atama Meclis Başkanı katıldı. Beyefendi siz provokasyonu köpürtme makamı değil, itidal makamısın."

"AHMAKÇA PROVOKASYONLAR"

Öztrak, cami minarelerinden müzik çalınmasını ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyonlar olarak niteleyerek "Her gün deli saçması suni krizlerle, komplo senaryolarıyla milletin gerçek sorunları karartılmaya çalışılıyor" dedi.

Öztrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Açık konuşayım. Bu olay, ilk değildir. Daha önce de Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştır. O zaman bu Bakanlar, bu Meclis Başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonra da kınamaya ve takip etmeye devam edeceğiz. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır.

Yapanlar mutlaka adalet önüne çıkarılmalıdır. İnanç istismarına yaslanan gerçek ötesi siyaset, son derece tehlikeli bir oyundur. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanlar unutulmamıştır. Geçmişte benzer kışkırtmalar sonucunda yaşadığımız acı olayların izi, bu milletin vicdanında kanayan bir yaradır. Yalanı doğru gibi anlatan gerçek ötesi popülist siyasetten medet umanların, siyaseten beyin ölümü gerçekleşmiştir. Ülkemiz trol aklıyla değil, devlet aklıyla yönetilmelidir. Her gün deli saçması suni krizlerle, komplo senaryolarıyla milletin gerçek sorunları karartılmaya çalışılıyor."

İlgili Haberler