CHP'li Fethi Gürer: "Çiftçilerin kamu borçlarına ait faizleri silinmeli"

CHP'li Fethi Gürer: "Çiftçilerin kamu borçlarına ait faizleri silinmeli"
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2019 yılının hem üretici, hem de tüketici için oldukça zor olacağını belirterek, dövizdeki kısmî düşüşe rağmen elektrik, tohum, gübre ve ilaç zamlarında bir gerileme olmadığını söyledi.

Bilun Çelik / ANKARA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ekonomik kriz nedeniyle ciddi mağduriyet yaşayan çiftçilerin kamu borçlarının faizlerinin silinmesi gerektiğini söyledi.

GÜRER, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda söz olarak, çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

ÇİFTÇİLER İCRA KISKACINDA

AKP iktidarının, artan girdi fiyatlarıyla borçları artan çiftçi ve besicilere gereken desteği veremediğini belirten Gürer, 7 bin 531 olan icra takibindeki çiftçi sayısının katlanarak arttığına dikkat çekti.

15 BİN LİRALIK ELEKTRİK BORCU FAİZLE 75 BİN LİRAYA ÇIKTI

TEDAŞ'in özelleştirilmesinden önce tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borcu bulunan çiftçilerin, önceki dönemlere ait borç faizlerinin de gederek arttığını belirten CHP Milletvekili Gürer, "Tarımın sürebilmesi için çiftçilerin TEDAŞ özelleştirme öncesi borçlarının faizleri bir an önce silinmelidir. Örneğin 15 bin lira olan çiftçi borcu 75 bin liraya çıkmış durumdadır. Çiftçiler bu nedenle oldukça mağdurdur" deyi konuştu.

İKTİDAR, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA EĞİLMELİDİR

Niğde Milletvekili Gürer, Çiftçilerin kamu borçlarının faizlerinin silinmesinin de ihtiyaç hâline geldiğini ifade ederek, "Çiftçi ve besicilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler bir an önce sağlanmalı ve onların sorunlarına iktidar ciddi anlamda eğilmelidir" şeklinde konuştu.

2019 ZOR BİR YIL OLACAK!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer 2019 yılının üretici ve tüketici için zor bir yıl olacağını söyledi. Üreticilerle görüşen Gürer, girdi fiyatlarındaki artışın doların yükselişiyle artığını, kısmen dolardaki düşüşe rağmen elektrik, tohum, gübre ve ilaca yapılan zamlarda gerileme yaratmadığını, bunun yansımasının 2019 yılı için ekim yapan çiftçiye yansıyacağını  belirtti. Gürer, "Girdi fiyatlarında artış fiyata yansıyacak, aracılık sistemi fiyatı katlayacak, tüketici daha pahalı ürün alacak, yaşam dar gelirli için zorlaşacak, çözüm girdi fiyatlarının düşmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılmasıdır" dedi.

İlgili Haberler