CHP'li Fikret Şahin: Yolsuzlukları salgınla örtmeye çalışıyorlar!

CHP'li Fikret Şahin: Yolsuzlukları salgınla örtmeye çalışıyorlar!
CHP'nin doktor kökenli Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastaneleri modelinin baştan yanlış olduğunun koronavirüs salgınında da görüldüğünü söyledi.

"Yolsuzlukları salgınla örtmeye çalışıyorlar"

SAMİ GÖKÇE / YENİÇAĞ 

CHP'nin doktor kökenli Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastaneleri modelinin baştan yanlış olduğunun koronavirüs salgınında da görüldüğünü söyledi. Şahin, "AKP iktidarı, 'Şehir hastaneleri olmasa bu salgınla nasıl baş ederdik' diyor. Madem şehir hastanelerine bu kadar güveniyordunuz, neden Çin'den gelen vatandaşlarımızı şehir hastaneleri yerine kapattığınız Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantina altına aldınız?" diye sordu.

Salgının Türkiye'ye geldiği ilk günden bu yana koronavirüs şüphesi bulunan hastaların başvuracağı hastanelerin ayrı olması gerektiğini belirten Fikret Şahin, şehir hastanelerinin büyük kampüsler halinde yapılmasının ve bu süreçte kapatılan devlet hastanelerinin sayısının fazla olmasının buna imkan vermediğini vurguladı. Şehir hastanelerinin maliyetleri konusunda ısrarlı girişimlerine rağmen halen cevap alamadığını belirten Şahin, Kasım ayında Sağlık Bakanlığı'na verdiği ''Hizmetteki şehir hastanelerinin aylık kira ve hizmet bedelleri nedir?'' sorusuna bakanlığın ''Hazine Bakanlığı'ndan öğrenebilirsiniz'' cevabını verdiğini aynı soruyu Hazine Bakanlığı'na sorduğu zaman muhatabın Sağlık Bakanlığı olduğu cevabını aldığını ifade etti.

"Şehir hastaneleri genel bütçeden yapılmış olsaydı şimdi mevcut olan bu hastanelerin en az 2-3 katı hastaneye ve yoğun bakım yatağına sahip olacaktık" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Bu hastanelere ödediğimiz 1 yıllık kira ve kullanım bedeli ile bu hastaneleri yapabilmemize rağmen iktidar neden bu hastanelere 25 yıl kira ve hizmet bedeli ödeneceğini halen açıklayamadı. AKP iktidarı koronavirüs salgınını fırsata çevirerek şehir hastanelerindeki yolsuzlukları örtbas etmeye çalışıyor. Devlet hastanesi yerine bu hastanelerin yapılması büyük hata. Şu an bu hastaneler için özel şirketlere dövizle her ay kira ve hizmet bedeli ödüyoruz."