CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi konuyu TBMM’ye taşıdı! Okul kayıtlarındaki skandalı açıkladı

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi konuyu TBMM’ye taşıdı! Okul kayıtlarındaki skandalı açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, okul kayıtları için velilerden kırtasiye, temizlik gibi isimlerle zorla bağış talep edildiğini belirterek, “Bakanlık, kayıt için velilerden ‘zorunlu bağış’ almayı kesinlikle yasaklamasına rağmen, bağış yapamayan velilerin çocukları okullara kaydedilmiyor" dedi. İlgezdi, konuyu TBMM gündemine de taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Bakanlık, kayıt için velilerden ‘zorunlu bağış’ almayı kesinlikle yasaklamasına rağmen, bağış yapamayan velilerin çocukları okullara kaydedilmiyor" diye konuştu.

Yaşanan mağduriyetlerin sık sık sosyal medya ve şikâyet sitelerinde veliler tarafından dile getirildiğini söyleyen İlgezdi, “Kendi mahallesindeki okul yerine daha iyi olarak nitelendirilen okullara kayıt yaptırmak isteyen veliler için ise kayıt paraları 15- 20 bin TL civarlarına kadar çıkmaktadır. Özel okul fiyatlarında bağış talepleri olmaktadır” görüşünü ifade etti.

Cumhuriyet'in haberine göre, Gamze Akkuş İlgezdi, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Velilerden zorunlu bağış alındığı gerekçesi ile yapılan kaç şikâyet başvurusu vardır? Kaç okul idarecisi hakkında işlem yapılmıştır?” sorularını da yöneltti.

aaaaaaaaaa.jpgzilllllll.jpg