CHP'li Gürsel Tekin: Yargıtay AKP'den istifaları geciktiriyor

CHP'li Gürsel Tekin: Yargıtay AKP'den istifaları geciktiriyor
CHP’li Gürsel Tekin, AKP’den kamuoyuna yansıyandan çok daha fazla üyenin istifa ettiğini ancak Yargıtay’ın sistemindeki bilinçli yavaşlatma nedeniyle gerçek rakamın görülmediğini ileri sürdü. Tekin, “Yaşanan toplu kopuşu göstermek istemiyorlar” dedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre, AKP’nin 2017’de 10 milyon 719 bin 234 olan üye sayısı 9 milyon 816 bin 987’ye geriledi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, istifa etmek edenlerin sayısının çok daha yüksek olduğunu ancak Yargıtay’ın sistemindeki bilinçli yavaşlatma nedeniyle bunun rakamlara yansımadığını söyledi.

CHP’li Tekin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla siyasi partilerden istifa etmek isteyen vatandaşların işlemlerinin geciktirildiğini ileri sürdü.

AKP’den istifa etmek isteyen vatandaşların toplam sayısının bir buçuk milyonu geride bıraktığını ifade eden Tekin, “Yargıtay işlemleri yavaş ilerlediği için istifa ve üyelik düşürülmesi de frenlenmiş oluyor. Hızlandırsalar ortaya çıkacak rakama toptan baktığımızda şaşkınlık yaşayanlar olabilir” dedi. İstifaların altında yatan gerçek nedeninin ekonomik sorunlar olduğunu kaydeden Tekin, "Bu kadar insanın oyunu verdiği partiden ayrılması pek de hayra alamet değil. Vatandaş toplumuna yabancılaşan siyasi iklimden sıkılmış durumda. Neredeyse hiçbir siyasi partiye oy vermek istemiyor” diye konuştu.

VATANDAŞ SİYASETTEN TAMAMEN KOPABİLİR

Vatandaşların partiden istifa etme sorununu sadece AKP’nin yaşamadığını ancak en büyük etkinin iktidar partisinde görüldüğünü ifade eden Tekin, şunları söyledi:

“Süreç böyle devam ederse seçimlerde sadece kararsızlar değil sandığa gitmeyenlerin sayısında da önemli bir artış olabilir. Toplum umutsuzlaştıkça siyasetten de uzaklaşıyor. Kendisini hiçbir siyasi partiye yakın hissetmiyor. İşsizlik ve yoksulluk vatandaşın belini bükmüş durumda. Evine götüreceği ekmeğin derdinde… Toplumdan uzaklaşan ve kendisini saraya kapatan yönetim anlayışı değişmedikçe, vatandaş, seçip yolladığı milletvekilinin etkinliğinin elinden alındığını gördükçe siyasetten tamamen kopacaktır. İşte o zaman Türkiye’nin derin olan sorunları biraz daha derinleşmiş olacaktır. Kendisine yabancılaşan bir toplum ilerleyemez.”