CHP'li Hüsnü Bozkurt: Sözlerim çarpıtıldı

CHP'li Hüsnü Bozkurt: Sözlerim çarpıtıldı
Canlı yayında söylediği sözler olay olan CHP'li Bozkurt, sözlerinin arkasında olduğunu ve söylediklerinin çarpıtıldığını savundu. Bozkurt, "sözlerim 'evet'çilere değildi" dedi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Ankara’da katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarından sonra söylediği sözlerin cımbızla alınıp yanlış anlatıldığını söyledi.

‘TEK SÖZCÜK CIMBIZLANDI'

Bozkurt, “Cuma akşamı halk arenası programında konuktum. Orada 1 saati aşkın konuşma yaptım. Orada bunun içinden sadece bir tek sözcüğü cımbızlayıp, bunun üzerinden sanki evet diyecek yurttaşlara sizi denize dökerim demiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu katiyetle reddediyorum.'' dedi.

SÖZÜM ‘EVET’ DİYERLERE DEĞİL

Referandumda ‘Evet' diyeceklere söylenmiş herhangi bir sözünün olmadığını ifade eden Bozkurt, ‘'Ben o programda getirilen anayasa değişikliği metninin içerisinde gizli tuzaklar olduğunu, bu metnin Türkiye’yi bölme ve tek adam yaratma anayasa değişikliği olduğunu, eğer bununla biz tek kişiye bu kadar yetki verirsek bir gün o tek kişinin yanıltılmasıyla Türkiye’nin bölünebileceğini, milletin birbirine düşürülebileceğini söyledikten sonra; Ben milletimiz eğer anayasadaki tuzakların farkında olursa yüzde 1 bile evet çıkmaz. Ben eminim ki en az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Buna hala inanıyorum. Daha da arttığını düşünüyorum. Ama velev ki evet çıkarsa kimse heveslenmesin, bakın burada söylediğim çok net. Bakın bu bir bölünme Türkiye’yi tek adam rejimine sürükleme tuzağı içeriyor. Bu tuzağı kuranlar heveslenmesin anlamında. Kimse heveslenmesin biz sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de İzmir’e kadar kovalar emperyalistleri de denize dökeriz dedim.'' diye konuştu.

İlgili Haberler