CHP'li İbrahim Özden Kaboğlu: "Özgürlükler askıya alındı"

CHP'li İbrahim Özden Kaboğlu: "Özgürlükler askıya alındı"
Partisine mensup Anayasa ve Adalet Komisyonu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, “Devlet görevlileri yasama, yürütme, yargı adına görev ve yetkilerini kötüye kullanıyorlar” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, partisine mensup Anayasa ve Adalet Komisyonu üyeleriyle birlikte, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Kaboğlu, basın toplantısında şöyle dedi:
 
“Şiddete karşı kadınların sokağa çıkması gayet barışçıl bir biçimde şenlikli bir ortamda ama polis sadece onları şiddet kullanarak dağıtmıyor aynı zamanda gözaltına alıyor.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ASKIYA ALINMIŞ”

Oysa İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nin onlarca kararı var bir gösteri yasaya aykırı da olsa o gösteride şiddet kullanılmadığı sürece şiddet yoluyla müdahale edemezsiniz diye. Bu şunu gösteriyor; Anayasamız hak ve özgürlükleri koruyucu birçok hüküm içeriyor ama anayasal hükümler hak ve özgürlüklere ilişkin hükümler büyük ölçüde askıya alınmış bulunuyor.

“ANAYASA BİR ÇATIŞMA BELGESİ“

Bunun anlamı şudur, devlet görevlileri devlet adına hareket edenler yasama yürütme yargı adına görev ve yetkilerini görev ve yetki sorumluluk halkasını kötüye kullanıyorlar. Türkiye’de anayasa bir çatışma belgesine dönüştürülmüş bulunuyor.”