Erdoğan: Yav Türkiye'de bir defa kriz yok, Türkiye'de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon var

Erdoğan: Yav Türkiye'de bir defa kriz yok, Türkiye'de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon var
CHP'li iş insanı Ulaş Gürbüz, Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. CHP'li Gürbüz, "Milletin aklıyla, zekasıyla dalga geçmeleri garip gelmiyor artık." dedi.

Erdoğan, Türkiye''de kriz olmadığını belirterek "Türkiye''de bir defa kriz yok. Türkiye''de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon var, manipülatif hareketler var" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası "Yalan, iftira kampanyalarının gerisindeki sinsi niyetleri iyi biliyoruz. Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun." dedi.

CHP''li iş insanı Ulaş Gürbüz de Erdoğan''ın bu sözlerine tepki gösterdi.

"MİLLETİN AKLIYLA, ZEKASIYLA DALGA GEÇMELERİ GARİP GELMİYOR ARTIK"

CHP''li Ulaş Gürbüz, "Milletin aklıyla, zekasıyla dalga geçmeleri garip gelmiyor artık da, hala bunlara inanan ve savunanlar var; işte o çok garip geliyor." dedi.

CHP''li Ulaş Gürbüz''ün paylaşımı şöyle:

"Milletin aklıyla, zekasıyla dalga geçmeleri garip gelmiyor artık da, hala bunlara inanan ve savunanlar var; işte o çok garip geliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı''nın ardından ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunmuştu.  

Erdoğan''ın açıklamaları şöyle:

"HANİ EKONOMİK SIKINTI"

Erdoğan, "Yalan, iftira kampanyalarının gerisindeki sinsi niyetleri iyi biliyoruz. Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun. Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Karayollarında Ulaşım hızı güvenli hale gelirken can kayıpları da yüzde 82 oranında azalmıştır. Havalimanındaki yoğunluğu Yeşilköy''ün kaldıramayacağını akıl sahibi herkes kabul edecektir. İstanbul Havalimanı, Avrupa''nın en yoğun ve en iyi havalimanı olarak gösterilmektedir. Bugüne kadar neyin sözünü verdiysek yaptık." dedi.

Erdoğan ayrıca "Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği şu kritik dönemde birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkı sarılarak ülkemizi hak ettiği seviyeye getireceğiz. Türkiye''nin tökezlenmesini bekleyenlere cevabımız işte bu şekilde vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

"KÜRESEL KRİZLERİ BİZ BAŞARIYLA YÖNETİYORUZ"

Erdoğan, "Türkiye tüm bu imtihanları başarıyla vererek yoluna devam etmiş bir ülkedir. Avrupa''sından Amerika''sına kadar tüm dünyanın sıkıntılarla boğuştuğu küresel fırtınadan Türkiye''yi kurtarmaya kararlıyız. Küresel krizleri biz başarıyla yönetiyoruz. İçerde ve dışarda artık yavaş yavaş emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz. Yükselen fiyatları telafi edecek tedbirler alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yapıyoruz. İnşallah yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Şubat-Mart ayları birlikte uyguladığımız politikanın olumlu neticelerini daha iyi göreceğiz. Bugünkü sıkıntıları da biz çözüme kavuşturacağız. Yeter ki kardeşliğimize halel getirmeyelim." dedi.

İlgili Haberler