CHP'li isimden liste itirazı

CHP'li isimden liste itirazı
Eski CHP Şırnak İl Başkanı Mehmet Uğur, olağanüstü kurultay için imza verdiklerini ancak imzalarının geçtiğimiz günlerde gündeme gelen listede yer almadığını söyledi.

CHP'de kurultay için imza veren illerin ve imza sayısının yer aldığı iddia edilen bir liste geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Listeye 24 Haziran seçiminde vekil adayı gösterilmediği için istifa eden eski CHP Şırnak İl Başkanı Mehmet Uğur'dan itiraz geldi.

Kentte 26 yıl yöneticilik yapan, il ve ilçe yönetimiyle birlikte görevini bırakan Uğur, istifasının ardından CHP'nin sisteminde halen delege olarak göründükleri için olağanüstü kurultayın toplanması talebiyle dört delege olarak imza verdiklerini söyledi.

Uğur, bugün ise Şırnak'tan imza verilmediği şeklinde haberler çıktığını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

CHP'de kurultayın toplanmasını isteyenler 630 delege imzasını genel merkeze teslim etmişti. CHP Genel Merkezi ise, olağanüstü kurultayın toplanması için verilen imza sayısının 630 değil 614 olduğunu duyurmuştu. Bu imzaların dördünün mükerrer, beşinin ise istifa etmiş delegelere ait olduğu ifade edilmişti. Dolayısıyla işleme konacak sayısının gerçekte 605 olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler