CHP'li milletvekilleri Whatsapp'ta birbirine girdi: Kavgada yazılan mesajlar tek tek ifşa oldu!

CHP'li milletvekilleri Whatsapp'ta birbirine girdi: Kavgada yazılan mesajlar tek tek ifşa oldu!
Geçtiğimiz haftalarda İstanbul İl Kongresi'ni gerçekleştiren CHP'de, 5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultay öncesi hazırlıklar sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Genel Kurul'da imza toplanması nedeniyle CHP milletvekilleri Whatsapp üzerinden hararetli bir tartışma yaşadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultay öncesi sıcak tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Kurultayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında geçmesi beklenirken, mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Genel Kurul'da da imza toplanması bazı milletvekillerinin tepkisini çekti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; TBMM Genel Kurulu'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza toplanınca vekiller Whatsapp üzerinden tartıştı. Meclis'e gelen tezkere görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında bazı isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza toplaması, partinin Whatsapp grubunda gerilimli dakikalar yaşanmasına neden oldu.

mahmut-tanal-1.webp


"YAPILAN HAREKET KILIÇDAROĞLU'NU ZAYIF GÖSTERİR"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, söz konusu uygulamadan rahatsız olunmasına karşı çıkarken, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise imza toplanmasını milletvekillerinin iradesini kısıtlayıcı bir hareket olarak gören bir paylaşım yaptı.

Başarır, Tanal'ın mesajına yanıt olarak "Sayın Tanal, her bir milletvekili imza verip vermemekte elbette özgürdür. Yerleşik geleneklerimize göre imzalar genel kurulda toplanmaz, grupta açılan föye dileyen milletvekili gider ve imza verir. Genel kurul salonunda, kameraların ve basının önünde Genel Başkanımız için imza toplanması geleneklerimize aykırı olduğu kadar, Genel Başkanımızı da zayıf gösterecek bir tutumdur. Daha özenli ve dikkatli olmamız gerektiği kanısındayım." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İMZA TOPLANMASINDAN HABERİ YOKTU"

Başarır, Whatsapp grubunda bir mesaj daha yayınlayarak, Genel Kurul sırasında imza toplanmasından Kılıçdaroğlu'nun haberinin olmadığını iddia etti.

mahir1.webp

BURCU KÖKSAL: "İMZA TOPLANMASINDAN KILIÇDAROĞLU DA RAHATSIZ"

Tartışmanın alevlenmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurul'u sırasında imza toplanıldığından Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi olmadığını belirterek, "Arkadaşlar Genel Başkanımızın imza toplanması konusundaki hassasiyeti Genel Kurul salonuyla ilgilidir. Tüm milletvekillerimiz istediği adaya destek verebilir" şeklinde konuştu.

burcu6.webp

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar