CHP'li Necati Yılmaz ders kitaplarını Meclis’e taşıdı

CHP'li Necati Yılmaz ders kitaplarını Meclis’e taşıdı
CHP’li Necati Yılmaz, FETÖ’cü iddiasıyla kapatılan yayınevlerini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, 2003’ten bu yana dağıtılan ders kitapları için 3 milyar 728.5 milyon lira ödendiği belirtildi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, FETÖ üyesi ve destekçisi olduğu iddiasıyla kapatılan yayın evleri tarafından okullara dağıtılan ders kitaplarını TBMM gündemine taşıdı. FETÖ soruşturmasında kapatılan yayınevlerine 2003 yılından bu yana kamu kurum ve kuruluşları tarafından ne kadar ödeme yapıldığını soran Yılmaz, “Bu matbaa ve yayınevlerine 2016-2017 öğretim yılında öğrencilere verilmek üzere ders kitabı bastırılmış mıdır?” diye sordu. Necati Yılmaz, FETÖ üyesi ve destekçisi olduğu iddiasıyla kapatılan yayınevleri ve matbaaları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan 240 milyon lira ödenek tahsis edilmiş

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 2003’ten bu yana dağıtılan ders kitapları için 3 milyar 728.5 milyon lira ödendiğini, 11 Şubat 2016’da dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğrencilere ücretsiz dağıtılacak ders kitapları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan 2016 yılında 240 milyon lira ödenek tahsis ettiğini açıklayan Yılmaz, şöyle dedi: “Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı, 15Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi ve destekçisi oldukları iddiasıyla Koza, Dörtyol ve Dikey Yayıncılığın kitaplarının dağıtılmaması yönünde 29 Ağustos 2016 tarihinde ilgili birimlere talimat göndermiştir” dedi. 2003 ile 2016 yılları arasında okullara dağıtılan ders kitaplarının hangileri olduğunu soran Yılmaz, bunların içeriğinin hangi bilimsel ve teknik kriterlere göre ve kimler tarafından belirlendiğinin açıklanmasını istedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelede “milat” olarak 2013 yılı 17-25 Aralık operasyonlarını tanımladığını anımsatan Yılmaz, “Bu operasyonların ardından cemaate yakın olduğu bilinen yayınevlerinden kitap alınmış mıdır? Varsa bunlar hangi yayınevleridir ve hangi kitaplar satın alınmıştır? Söz konusu matbaa ve yayınevlerine 2016-2017 öğretim yılında öğrencilere verilmek üzere ders kitabı bastırılmış mıdır?” diye sordu.