CHP'li Özel: Virüs salgını boyunca tıbbi malzemelerde KDV sıfırlansın

CHP'li Özel: Virüs salgını boyunca tıbbi malzemelerde KDV sıfırlansın
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme ilişkin yaptığı basın toplantısında Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılması için Meclis’e çağrıda bulundu. CHP’li Özel ayrıca, virüs salgını boyunca ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerde KDV’nin sıfırlanması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme özel açıklamalarda bulundu. Özgür Özel yaptığı konuşmasında, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkartılması için diğer siyasi partilere çağrıda bulundu.

CHP’li Özgür Özel, ayrıca dezenfektan, alkol ve maske gibi ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerde KDV’lerin sıfırlanması gerektiğini belirterek, “Salgın krizi boyunca ihtiyaç duyulan tüm tıbbi malzemelerde KDV'lerin kriz boyunca sıfırlanmasını, bu ürünlerde sabit bir marjıyla otorite tarafından perakende satış fiyatları için bir üst sınır belirlenmesini öneriyoruz. Bu üst sınırın üzerindeki satışın cezalandırılmasını ve sabit fiyat uygulamasına geçilerek toptan ve perakende satış fiyatlarının belirlenmesinin son derece önemli olduğunu ifade diyoruz” dedi.

CHP’li Özel, sağlık malzemeleri ve ithalatı üzerindeki vergilerin ve sınırlanmaların salgın boyunca ertelenmesini gerektiğini belirtti.

Özel ayrıca, sağlık personelleri için 6 maddelik önerileri olduğunu belirterek, “Meclis çalışacaksa sağlıkçılara hem psikolojik destek hem önemli bir kazanım olması açısından siyasi partilerin ittifakla tüm sağlıkçıların hasretle bekledikleri Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Özel’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tüm sağlık malzemeleri ve bu tür maddelerin ithalatı üzerindeki vergilerin ve sınırlamaların salgın süresince ertelenmesini öneriyoruz.

Bu süreçte ihtiyaç olacak kritik malzemenin ihracatına yasak getirilmesini öneriyoruz. Sahtecilikle mücadele için gerekli caydırıcı tedbirlerin alınıp bir an önce kamuoyuna duyurulmasını öneriyoruz.

Bir diğer öneri paketimiz ise 6 maddelik sağlık personeliyle ilgili önerilerimiz var.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI'NI ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ"

Bunlardan birincisi; sağlık çalışanları onların meslek örgütleri, sağlıkta şiddet yasasını öncelikle talep ediyorlardı. Bu sene de 14 Mart'ın ana teması Sağlıkta Şiddet Yasası'ydı. Doktarlar en önemsedikleri, sağlıkçılar en önemsedikleri bu yasa için yapacaklarını mitinglerini salgınla mücadele ettikleri için samimiyetle iptal ettiler.

Meclis çalışacaksa sağlıkçılara hem psikolojik destek hem önemli bir kazanım olması açısından siyasi partilerin ittifakla tüm sağlıkçıların hasretle bekledikleri Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmaya davet ediyoruz.

"DERHAL ÖNLEM ALINMALI"

Sağlık personelinin uzun mesai saatleri ve nöbetlerden sonra yorgun argın bir şekilde toplu taşımaya binmesi ya da kendi arabasıyla uykusuz yorgun bir şekilde araba kullanması yerine sağlık personelinin mesaiye gidişte ve gelişte rahat edecekleri ve daha fazla yorulmayacakları hızlı ve hijyenik ulaşım için derhal önlem alınmalıdır

Üniversite hastaneleri herkes biliyor ki, bu salgın öncesinde dahi tıbbi malzemelerin temininde sıkıntı çekiyorlardı. Bu kriz durumunda en yumuşak karın üniversite hastanelerinin sıkıntılarıdır. Üniversite hastaneleri bu konuda doğrudan desteklenmelidir. Gerek malzeme gerek ekonomik olarak"