CHP'li Özel'den 'Ozan Ceyhun' tepkisi

CHP'li Özel'den 'Ozan Ceyhun' tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliğine atanmasına tepki göstererek; "Ozan Ceyhun, Türkiye’nin itibarının katili bir atamanın ürünüdür" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasıyla ilgili konuştu.

"MHP'Yİ AYNI NOKTADA BİRLEŞTİREN SÜREÇ"

CHP'li Özel, "Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliğine atanmasıyla birlikte, aslında sürekli yapılması gereken, hatırda tutulması gereken bir tartışma yeniden ülkenin gündemine geldi. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsile yetkili ve aracında Türkiye Cumhuriyeti bayrağını taşıyacak 3 kamu görevlisi var. Bunlardan bir tanesi seçilmiş cumhurbaşkanı. Bir tanesi 81 ilin valileri. Bir tanesi de yurt dışındaki büyükelçilerimiz. Yani Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden büyükelçiler. Ozan Ceyhun Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanında, ülkücü camiada ciddi tartışma yaratan ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni Ozan Ceyhun’u aklama, o cinayeti o işlemedi noktasında belgeler sunma noktasına getiren, ve Ozan Ceyhun’la Milliyetçi Hareket Partisi’ni tarihsel husumetlerinin aksine aynı noktada birleştiren bir süreci yaşattı" dedi.

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabi ülkücü cami Ozan Ceyhun’un neler yaptığını biliyor ama o özgül olayda tartışmayı kendi içlerinde bırakıyoruz biz, hep öyle yaptık. Biz Ozan Ceyhun şunun katilidir, bunun katilidir demedik. Ama Ozan Ceyhun, Türkiye’nin itibarının katili bir atamanın ürünü olduğunu da her zaman ifade ettik. Bu son derece önemli. Ozan Ceyhun, önce Avusturya’da siyasi sığınmacı oluyor, sonra Almanya’ya geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil edecek Viyana’da. Kriptolar okuyacak, kriptolar yazacak. Ama herkes biliyor ki Ozan Ceyhun Avusturya hükümetine sığındığında, Türkiye’den oraya siyasi sığınmacı olduğunda Avusturya istihbarat örgütü sorguladı, Alman istihbarat örgütü sorguladı. Bu irtibatın ne zaman kesildiği ya da kesilip kesilmediği merak konusu"