CHP'li Özel'den Saray'a sert tepki

CHP'li Özel'den Saray'a sert tepki
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan provokasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu savunarak özür beklediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan provokasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu savunarak özür beklediklerini söyledi. Özel, "Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. Türkiye Cumhuriyeti'ni hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz" dedi.
"İbrahim Kalın'ın kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor" 

"İbrahim Kalın'ın kafasının da kalın" 

CHP'li Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'daki şehit cenazesinde yapılanlardan sonra Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını eleştirdi. Özgür Özel, mermi atan ve çelengi kıranların kınamadığını söyleyerek şöyle dedi: "İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor. Sen kimsin? Kınamıyor, duruş göstermiyor, 'Tedbir alınmalı' demiyor. Saldırıya karşı 'Vatandaşın tepkisidir' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sonra Türkiye'nin bir yerinde bu sözleri kabul eden birçok vatandaş yanlış kanaate kapılıyorlar."

"Valahi de yalan billahi de yalan" 

Özgür Özel CHP'ye yapılan her saldırıdan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sözcüsünün sorumlu olduğunu öne sürdü. "Böyle konuşulursa istenmeyen olaylar olur saldırılar olur. Bundan sonra herhangi bir CHP'linin burnu kanasa parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vallahi de yalan billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz. Temiz yüreklerine vicdanlarına sesleniyoruz vatandaşın: vallahi yalan billahi yalan." 

"Sana 'Sus Ali' dediler susuyor musun?" 

Başbakan Binali Yıldırım'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan mermiden dolayı tek açıklama yapmadığını belirten Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Binali Yıldırım; söyleyecek bir sözününüz var mı? Bugün gün değildir düşük profilli olmayı ispatlamanın. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsan makamın zorunlulukları vardır. Bunu yapmak zorundasın. 'Geçmiş olsun' telefonunu geçtik, sorumlu bir dile sahip olman lazım. Sana 'Sus Ali' dediler susuyor musun? Binali, bir kelime konuş. Bir şey söyle. Bu ülke böyle gitmez. Sokaklarda CHP'li gençlerin cenazelerde çelengimizi korumasını, Erdoğan'a uysak bunları talimatlandırmamız lazım. Bu ülke bunu hak etmiyor. Bunların yapılmaması lazım. CHP'yi kuranlar bin mermiden korksa bugün ne TC, ne bu meclis, ne bu mecliste iktidar, muhalefet, cumhurbaşkanı diye bir şey olurdu. Bizi kimse ne kurşunla ne tehditle korkutmaya çalışmasın."
"Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini biliriz" 

CHP'li Özgür Özel, gazetecilerin şehit cenazesindeki olaylara ilişkin CHP'nin ne yapacağının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Hükümetten aklı selim açıklama bekliyoruz bugün. Cumhurbaşkanı ve sözcülerinden bir özür, bir geri alma, bir tezkip bekliyoruz. Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin lafı, orada asker var bekleyen. Orada içeri sinek, kuş girse deftere kayıt yapılır. Ana muhalefet partisi hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler. Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. TC'yi hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz. Ama doğru değildir. Devleti yönetenler sorumlu dille davranacaklar ve bilecekler. Herkes görevini yapsın. Cumhurbaşkanı millete havale ediyor. Açıkça provokatörlerin de yardımıyla bir lince tabi tutmaya çalışmaktadır. Her türlü fütursuzca davranış ahlaksızca söz her türlü saldırı cumhurbaşkanının sorumluluğundadır."