CHP'li Özgür Özel'den Tank Palet Fabrikası tepkisi

CHP'li Özgür Özel'den Tank Palet Fabrikası tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanyası için toplanan bağışların Tank Palet Fabrikasının modernizasyonu için yapılacak yatırımdan daha fazla olduğunu belirterek, "Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon için, 20 milyarlık fabrikayı 25 sene Katarlılara bilabedel veriyorsunuz. Böyle bir yaklaşım, böyle bir mantık yok.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasında toplanan bağışların Tank Palet Fabrikası’nın modernizasyonu için fabrikaya yapılacak yatırımdan fazla olduğunu söyledi.

Özel, "Sayın Cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığı kampanyasına resmi toplanan bağış, Tank Palet Fabrikası’nın modernizasyonu için 25 yıllığına bilabedel verdiğiniz fabrikaya yapılacak yatırımdan fazla. Bakın bir kampanya için, sırf sizin cumhurbaşkanı adayınız, bütün millet kampanyayı açalım, kampanyada, parlamentoda grubu bulunan ve vekili bulunan genel başkanlar birer dakika kamu spotu yapalım, Tank Palet’in paraya ihtiyacı var diyelim, bu parayı bir günde toplarız. Bizim cumhurbaşkanı adayımız, yanılmıyorsam 25 milyon, sizin cumhurbaşkanı adayınıza 50 milyonun üzerinde millet gönüllü bağış yapmış. Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon için, 20 milyarlık fabrikayı 25 sene Katar’lılara bilabedel veriyorsunuz. Böyle bir yaklaşım, böyle bir mantık yok. İş imkanları geliştirecek, Türkiye Cumhuriyeti ordusu o imkanları geliştirir."