CHP'li Öztürk Yılmaz, Kırım Tatarlarına sahip çıktı

CHP'li Öztürk Yılmaz, Kırım Tatarlarına sahip çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kırım'daki soydaşlarımızla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kırım Tatarlarına sahip çıkılmadığı savunan Yılmaz, "Türk dış politikası iflas etmiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “Rusya soydaş Tatar kardeşlerimizin meşru temsil organı olan Kırım Tatar Meclisi'ni yasakladı. Ve biz de yine yüzü solgun göstermelik açıklamayla sadece ‘teessüfle’ karşıladık. Maalesef kınayamadık” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yılmaz, Twitter hesabından Türkiye-Rusya ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Rusya 2014'te Kırım'ı ilhak ettiğinde o zaman Rusya ile güya ‘stratejik oraktık’ bahanesiyle tam bir ses çıkartılamadı” diyen Yılmaz, hükümetin Kırım’ın işgal edilmesine “göstermelik” bir açıklamayla karşılık vererek yetindiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

“Şimdi Rusya ikinci ölümcül vuruşuyla soydaş Tatar kardeşlerimizin meşru temsil organı olan Kırım Tatar Meclisi'ni yasakladı. Ve biz de yine yüzü solgun göstermelik açıklamayla sadece ‘teessüfle’ karşıladık. Maalesef kınayamadık. Bu dış politika iflas etmiştir”