CHP'li Şeker: "Ankara'da 100’e yakın hayvan öldü"

CHP'li Şeker: "Ankara'da 100’e yakın hayvan öldü"
Brezilya'dan ithal edilen hayvanlarda şarbon hastalığının çıkması büyük paniğe sebep oldu. Şarbonun insan ölümlerine yol açabilecek bir hastalık olduğunu belirten CHP'li Şeker, "Ankara'da 100’e yakın ölen hayvan var" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, il binasında şarbon vakalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Ali Şeker, et ithal edilmesiyle hastalığın Türkiye'ye yayıldığını belirtti.

KIRMIZI ETE 'ŞARBON' ZAMMI

Şeker, " Şarbon hastalığı Türkiye'de eğer kontrol altına alınmazsa salgın haline gelebilir, daha da yayılabilir. Şarbon maalesef insan ölümlerine dahi yol açabilecek bir hastalık. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmak durumunda." değerlendirmesini yaptı.

"ANKARA'DA 100'E YAKIN HAYVAN ÖLDÜ"

Ali Şeker, şarbonun Kurban Bayramı sonrasında birçok ilde görüldüğünü aktararak, Ankara'da şarbon hastalığından ölen 100'e yakın hayvan olduğunu söyledi.

Şeker, gerekli kontrollerin yapılmaması durumunda deri şarbonunun dahi ölümcül olabileceğini dile getirerek, halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

"6,6 MİLYON BAŞ HAYVAN İTHAL EDİLDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da 2010'dan bugüne kadar toplam 6,6 milyon baş hayvan ithal edildiğini ifade ederek, hazır et olarak da 273 bin ton et alındığını söyledi.

Sarıbal, şarbonun toprakta ve otta var olabilen bir bakteri olduğunu aktararak, "Sadece elbette ithalat üzerinden söylemeyeceğiz ama birçok hastalığın denetimsiz ve kontrolsüz olarak ithal hayvanlar üzerinden toplum sağlığını tehdit ettiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da hastalığa ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile partililer de katıldı.

İlgili Haberler