CHP'li vekil açıkladı AKP'liler doğruladı. Kanun teklifi Meclis’ten önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esi Emine Erdoğan’a sunulmuş

CHP'li vekil açıkladı AKP'liler doğruladı. Kanun teklifi Meclis’ten önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esi Emine Erdoğan’a sunulmuş
CHP Sözcüsü Murat Bakan, AKP’nin Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis’ten önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunduğunu açıkladı. AKP’li Selman Özboyacı ise olayı doğruladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, İzmir Milletvekili ve TBMM  Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan, TBMM’de görüşülmekte olan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Meclis’e getirilmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunulduğunu ifade etti.

CHP’li Bakan Bakan, "Cumhurbaşkanının eşine bir milletvekili gidip ‘Kabul edildim huzura, kanunu sundum’ der mi ya, böyle bir şey var mı? Yani bunu birinin anlatması lazım, bunun neresi politika? Yasama organının bir üyesi gidip Cumhurbaşkanına da değil, Cumhurbaşkanının eşine sunum yapıyorsa orada yasama, yürütme, yargı tek kişinin elinde de değil, tek ailenin elinde birleşmiş demektir." ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ VEKİLLER DOĞRULADI: "KİME NE ZARARI VAR?"

CHP’li Bakan’ın sözleri üzerine AKP’li Selman Özboyacı ise, "Hanımefendi Cumhurbaşkanımızın eşleridir, sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir, çevreye oldukça duyarlıdır. Biz de bu konuyla alakalı, istişare ettiğimiz diğer bütün STK’ler gibi, Hanımefendiyi bilgilendirmek için böyle bir ziyaret yaptık." diyerek olayı doğruladı.

Özboyacı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun kanun yapmayla hiçbir ilgisi yoktur, zaten Komisyondan geçmiş bir kanun teklifi bugün Genel Kurul'da görüşülmektedir. Kesinlikle Hanımefendinin bu konularda da böyle ucuz siyasi polemiklere konu olmamasını rica ediyorum. Murat Bey’in böyle bir amacının olmadığını biliyorum ama kendisi bu konudaki gayretimizi biliyor."

Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da tartışmaya dahil oldu. Devlet başkanlarının eşlerinin görevleri gereği sosyal sorumluluk projesi yürüteceğini savunan Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşiyle bu hususu paylaşmanın kime ne zararı var?" diye konuştu.