CHP’li vekilden kadına şiddete dikkat çekmek için ilginç yöntem

CHP’li vekilden kadına şiddete dikkat çekmek için ilginç yöntem
CHP İzmir Milletvekili Seda Erdan, kadına şiddete dikkat çekmek için katıldığı projede tanınmaz hale geldi. Erdan, plastik makyajla şiddete uğramış bir hale geldi.

CHP İzmir Milletvekili Seda Erdan, kadına şiddete dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Erdan, katıldığı “Kadın Doğmak” adlı proje kapsamında plastik makyajla şiddete uğrayan kadın görüntüsü ile tanınmaz hale geldi.

Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, “Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği” proje kapsamında şiddet gören kadınlara dikkat çekmek amacıyla farklı meslek guruplarında yer alan tanınmış kadınlara plastik makyaj yapıldı.

Proje kapsamında CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç’ın yanı sıra, TOBAV Başkanı Hale Gökalpsezer, Sanatçı Nurhan Damcıoğlu, Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç, Ressam Melis Korkmaz, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Aslı Gündüz ile iş kadınları, Konak Belediyesi meclis üyeleri, gazeteciler ve sanatçılar profesyonel plastik makyajla şiddete uğramış hale getirildiler.

Projeye katılan kadınlara; yanık, kesik, kezzap, darbe gibi şiddet ve darp izleri özel efekt malzemeleri kullanılarak uygulandı.

Toplumda rol model kadınların, şiddete uğramış şekilde plastik makyajlı fotoğrafları Konak Belediye Başkanlığı tarafından İzmir’de billboardlara asıldı.

ERDAN KILIÇ: “4 YILDA BİN 652 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için tanınmaz hale gelen CHP’li Erdan Kılıç, Türkiye’de son dört yılda bin 652 kadının erkek şiddeti ile yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“AKP’nin iktidara geldiği 2002’den sonraki yılda bu sayı sadece 83 idi. 16 yılda AKP iktidarlarında kadın cinayetleri dehşet verici bir şekilde yüzde 471 artmıştır. Erkekler bu cinayetlere; kendilerini aklamak için namus, töre, gelenek vb. birçok sebep bulmuşlardır. Nedeni ne olursa olsun, hiçbir kadın cinayetini kabul edemeyiz. Erkekler bu cinayetleri işledikten sonra buna, bizim kabul edemeyeceğimiz birçok neden mutlaka bulmaktadırlar.

82ba1a77-8fbc-43ef-b2d7-750f5448102f.jpeg

CEREN DAMAR CİNAYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bunu en son Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldürmesi olayında gördük. İlk ifadesinde ‘kopya çekerken yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu için cinayet işlediğini’ itiraf eden Hikmet, cinayetten dört ay sonra haksız tahrik indirimden yararlanabilmek için, ‘ilişkileri olduğunu ve Şenel’den uzak durduğu için hakkında kopya işlemi yapıldığını’ iddia edebilecek kadar alçalabilmiştir, hayatını kaybeden masum bir kadın hakkında böylesi bir çirkin iftirada bulunabilmiştir.”

dikkatt.jpg

EMİNE BULUT’U UNUTMAYIN

Geçen yıl bir kafede kızının gözleri önünde, Fedai Varan tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” sözüne karşılık 10 yaşındaki kızının “Anne Lütfen Ölme” feryadının unutulmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen CHP’li vekil, “Eskişehir’de öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın savcılığa yaptığı 23 suç duyurusunu dikkate almayanlar unutulmasın. Aydın’da Zeliha Erdemir’in savcılığa yaptığı 46 suç duyurusuna rağmen koruma almadığını kimse unutmasın. Şule Çet, Ceren Damar, Nadire Kadirova da unutulmasın. Şili’de başlayan, kadınların direnişini simgeleyen ve bizim de kadın milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Meclis’te yaptığımız danslı protesto Las Tesis’i yasaklatanları da kimse unutmasın.” dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİN ÖZEL SUÇ KAPSAMINA ALINMASINI İSTEDİ

Sevda Erdan Kılıç, CHP’li kadın milletvekilleri olarak verdikleri, “Kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik her türlü şiddet suçlarında haksız tahrik, iyi hal ve bunun gibi hafifletici nedenlerin uygulanmaması, kadın cinayetleri ve her türlü şiddet suçlarında kültür, gelenek, töre ve benzeri sözde namus gerekçeleriyle haksız tahrik indirimi ya da iyi hal gibi hafifletici nedenlerin uygulanmaması, kadın cinayetleri ve her türlü şiddet suçlarının Türk Ceza Kanunu’nda özel suç olarak düzenlenmesi” ile ilgili kanun tekliflerinin Meclis’te vakit kaybetmeden gündeme alınmasını da istedi.