CHP’li vekillerden flaş adım

CHP’li vekillerden flaş adım
AKP’nin geçici madde ile anayasa değişikliği yaparak milletvekili dokunulmazlığını kaldıran düzenlemenin “yürürlüğünün durdurulması ve iptali” istemiyle 12 CHP milletvekili Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Necati Yılmaz, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel başvurularını tamamladı.

Başvuruda bulunmayan dikkat çekici isimlerden biri de Eren Erdem oldu. Toplu başvuruda bulunulmalı ve Parti Meclisi karar almalı tartışmasını başlatan Erdem kendisi için iptal başvurusu yapmadı. Dokunulmazlığı kaldırılan isimler arasında Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyor. Kılıçdaroğlu 39 ayrı dosyada, yayın yoluyla hakaret, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal, cumhurbaşkanına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kişisel arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilen hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi ile suçlanıyor.

Muharrem İnce hakkında 12, Haluk Koç hakkında 8, Veli Ağbaba ve Gürsel Tekin hakkında 5, Deniz Baykal hakkında 3 dosya bulunuyor. Hakkında üçten daha az dosya bulunan CHP'li milletvekilleri ise Rıza Yalçınkaya, Mevlüt Dudu, Emre Köprülü, Aytuğ Atıcı, Levent Gök, Sezgin Tanrıkulu, Musa Çam, Uğur Bayraktutan, Özgür Özel, Aykut Erdoğdu, Haluk Pekşen, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Niyazi Nefi Kara, Eren Erdem, Mustafa Hüsnü Bozkurt, Çetin Arık, Tanju Özcan, Tuncay Özkan, Elif Doğan Türkmen, Mustafa Akaydın, İlhan Cihaner, Niyazi Nefi Kara, Engin Özkoç, Mehmet Göker, Orhan Sarıbal, Melike Basmacı olarak sıralanıyor.