CHP’li Veli Ağbaba'dan gözaltılara sert tepki

CHP’li Veli Ağbaba'dan gözaltılara sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah peş peşe gözaltına alındı. İki gazetecinin gözaltı haberinin ardından toplumun farklı kesimlerinden tepkiler de yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

“DÜKEL VE YILDIZ SERBEST BIRAKILMALIDIR”

“Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır” çağrısı yapan Ağbaba, konuya ilişkin Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Güne yine AKP faşizmi ile uyandık. Tele1 Ankara Tem. İsmail Dükel ile OdaTv Ankara Haber Müd. Müyesser Yıldız gözaltına alındı.

* Gerçekleri konuştukları/yazdıkları için gazetecileri gözaltına almak, bitip tükenmişliğin resmidir. Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır.

KORKU İMPARATORLUĞU YARATILMAK İSTENİYOR

DİSK Basın-İş, iki gazetecinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı: İsmail Dükel'in ardından Müyesser Yıldız da gözaltına alındı. Yaratılmak istenen korku imparatorluğuna direneceğiz. Gözaltına alınan gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalıdır.

“İKTİDAR GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇMİYOR”

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da Dükel ve Yıldız'ın gözaltına alınmasıyla ilgili  açıklama yaptı. “Ne yazık ki, iktidar da gazetecileri hedef göstermekten, sabah evlerinde gözaltına almaktan vazgeçmiyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetinden gözaltına alınması açıkça verilmek istenen bir gözdağıdır. Suçlamalar ne olursa olsun savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek gazetecilerin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaması gereken bir uygulamadır.

* Türkiye'de demokrasinin yeşermesi için haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız. Bunun için de gazeteciler görevlerini yapabilmeli. Hak ihlallerini yazan, gündeme getiren, olayları halk adına sorgulayan gazeteciler, haber verme faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmamalı, tutuklanmamalı.

* Ülkede demokrasinin yeşermesi ve barışın sağlanabilmesi için Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın ve cezaevinde bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz.

* Bu gerçekler ışığında iktidarı bir kez daha Anayasa'ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, halkın haber alma hakkını engellememeye davet ediyoruz.

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”

İki ismin gözaltına alınmasına bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan geldi. Özkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

* Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gazetecidir. #GazetecilikSucDegildir Zırvalarınızla onları susturma operasyonlarınız sonuçsuz kalacak.

* Gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyoruz. Askeri haberler nedeniyle casusluk suçlaması gazetecilik yapmayın demektir. Haddinize değildir.