CHP'li Yarkadaş: Bu karar adalet duygusunu kavuruyor!

CHP'li Yarkadaş: Bu karar adalet duygusunu kavuruyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Kavurmacı'nın özel hastaneden alınan "epilepsi ve uyku apnesi" bulunduğu raporuyla tahliye edilmesine CHP'li Yarkadaş tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Kavurmacı'nın tahliye olmasına ilişkin, "Kavurmacı'yı tahliye eden o raporu öğrenci okula götürse, okul yönetimi mazeret için geçerli saymaz

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Kavurmacı'nın "özel hastane raporuyla" tahliye olmasına ilişkin, "FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle dokuz ay önce tutuklanan dün ise serbest bırakılan Ömer Kavurmacı hakkında, Sulh Ceza Hakimliği, özel hastaneden alınan epilepsi ve uyku apnesi raporunu geçerli sayıyor ve Kavurmacı'yı tahliye ediyor. Şu an cezaevlerinde 31 epilepsi hastası var. O insanların raporu neden geçerli sayılmıyor? Adaletin ölümü" dedi.

ÖZEL HASTANE RAPORU

Raporun yasa gereği Adli Tıp'tan alınması gerektiğini söyleyen Yarkadaş, Kavurmacı'nın hangi zorunluluktan ötürü, ne zaman özel hastaneye sevk edildiğini ve hakimliğin hangi yönetmeliğe dayanarak tahliye kararı verdiğini sordu. Yarkadaş, "Özel hastane raporunu okula gidemeyen öğrenci okula getirse, okul yönetimi reddeder ve devlet hastanesinden rapor ister. Ancak iş Topbaş ve Kavurmacı'ya gelince her ne hikmetse bu rapor kabul ediliyor ve üstüne üstlük bir de tahliye için geçerli sayılıyor. Cezaevlerinde yüzlerce tutuklu ciddi hastalıklarla boğuşurken, AKP'li Topbaş'ın damadına verilen tahliye, adalet duygusunu kavuruyor" diye konuştu.

Cezaevlerinde 303'ü ağır 905 hasta bulunduğunu söyleyen Yarkadaş, "Bunların içinde 31'i epilepsi hastası. Üstelik hepsinin raporu devlet hastanelerinden alınmış. Ancak onlar AKP'li ya da AKP'lilerin damadı olmadıkları için raporları geçerli sayılmıyor" ifadesini kullandı.

CHP'li Barış Yarkadaş, bu tahliye kararının FETÖ'ye yönelik mücadeleyi sulandırdığını, adaleti ise gömdüğünü söyledi.