CHP'nin adayı Muharrem İnce

CHP'nin adayı Muharrem İnce
CHP gerçekleştirdiği kapalı grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı adayını resmen açıkladı.

CHP Cumhurbaşkanlığı adayını Muharrem İnce olarak açıkladı. Partide "Oy birliği ve grup kararı ile Muharrem İnce" cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Muharrem İnce "Zamanı gelince" açıklayacağım "gelİNCE" diyerek esprili bir şekilde aday olduktan sonra ilk açıklamasını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve üç grup başkanvekili adayımız ‘Muharrem İnce’ diye önerge verdiler. “Başka  aday var mı” diye soruldu. Başka aday çıkmadı. Yasa gereği gizli oylama yapıldı ve oy birliğiyle Muharrem İnce grup kararı alınarak CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İnce'nin adını resmen ilan edeceği konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamarı şöyle:

"25 Haziran'da Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, çağrımdır herkes seçmen listesini kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, demokrasiye inananlara çağrımdır. Kimse tatile gidiyim, yaylaya çıkayım dememelidir. Herkes inadına inadına sandıklara gitmelidir. Sorunlarımız, Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. 5 sorunun aşılması lazım. Birincisi, demokrasi ve halkın iradesini hipotek altından kurtarmak zorundayız. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya kalkışmasın. Nasıl mücadele ettiysek, mücadelemizi yine yapacağız. Kimse orduyu demokrasinin üzerinde gölge olarak kullanmasın. Türkiye , bugün bütün dünya ile kavgalıdır. Biz tüm komşularımızla ve dünyayla barışık olmak istiyoruz. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Ekonomi dördüncü sorunumuz. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmıştır. Mevcut yönetim rantiye için uğraşıyor. Şunu herkesin bilmesini isterim. Duyunu Umumiye şimdi, Londra'da kurulmuş durumda. Beşinci sorun eğitim. 16 yılda 14 kez eğitim sistemi değişti. Biz vicdanı ve fikirleri hür nesiller yetiştireceğiz. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran'da Allah'ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız. Kopyacıdan siyaset adamı olmaz. İstedikleri kadar kopyalasınlar. Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen. Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce."

İNCE CHP ROZETİNİ ÇIKARDI 

"24 Haziran’da Allah’ın izni milletin izni ile Cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil 80 milyonun herkesin Cumhurbaşkanı olacağım."

Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı, Kılıçdaroğlu, İnce’ye Türk Bayrağı rozeti taktı.

"(Erdoğan’a) Ben senden 5 ay daha kıdemliyim. Askere gitseydik, ben çavuş olurdum sen onbaşı.

İki parti başkanı, iki lider... Birisi beraber yola çıkmışlar, 'kardeşim' demiş, beraber parti kurmuşlar, sen yasaklı olmuşsun o başbakan olmuş... Milletvekili olmuşsun, başbakanlığı sana vermiş, 'al' demiş gel başbakan ol benim yerime. Sonra bir gün cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinde Genelkurmay Başkanını helikopterle onun bahçesine indirmişsin. Bu bir lider. 'Kardeşim' dediği ona başbakanlığı veren, sırlarını paylaşan birine iş kendine geldiğinde yaptığına bak. Diğer tarafta bir parti başkanı, bir lider daha var. Kendisine rakip olmuş, karşısına çıkmış aday olmuş, hatta bu salonlarda dozunu aşan laflar söylemiş, eleştirmiş... 'Çocuklarımın geleceği, milletimin selameti için bana rakip olmuş olabilir ama bu çocuk doğrusudur' demiş.

Şimdi size soruyorum, 80 milyon, ey AK Partili kardeşim sana da soruyorum, 'kardeşim' dediğniin evinin önüne helikopter gönderenden, kendi hırslarından, egosundan, kendinden başka hiçbir şey düşünmeyen bu insandan millete fayda gelmez. İyi düşün, iyi düşün. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendini düşünüyor, kim milleti düşünüyor? Kim kendi çocuklarını, kim milletin çocuklarını düşünüyor?"

Seçim startını yarın Yalova’da yapacağı mitingle vereceğini söyleyen İnce Cuma namazı demeden “Birazdan bir yere gideceğiz daha sonra 1. Meclis’in önüne gideceğiz herkesi oraya bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler