CHP'nin Ankara İl Kongresinde neler oldu?

CHP'nin Ankara İl Kongresinde neler oldu?
CHP'nin 37. Ankara İl Kongresi'nde, delegelerden Tevfik Koçak'ın sözleri tartışmalara neden oldu. Kadınların aşağılandığını savunan CHP Ankara Kadın Kolları eski Başkanı Nevin Uygur Er, Koçak'ın sözlerine itiraz ederek sahneye çıktı. Er, yaşananları "Kan beynime sıçramıştı artık" sözleriyle anlattı.

CHP 37. Ankara İl Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede delege Tevfik Koçak'ın kadınlara ilişkin sözleri salonda gerginlik yaşanmasına neden oldu. Sahneye gelerek Koçak'ın sözlerini sonlandırmasını isteyen CHP Ankara Kadın Kolları eski Başkanı Nevin Uygur Er, kongrede yaşananları anlattı.

"Benzetmeleri kadını aşağılayıcı sözlerdi. En son o talihsiz cümleyi kullandı. Ben aşağıdan müdahale ettim; ama sesimi pek duyuramadım" ifadelerini kullanan Er, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Divan Kurulu oradan o adama müdahale etti; ama çokta etkili olamadı. Ben de kan beynime sıçramıştı artık; çünkü kadınlar konusunda hassasız, kadına yönelik aşağılamalardı. Bu aslında toplumun her kesiminde olan bir cinsiyet ayrımcılığı; ama bunu büyük bir partinin genel kurulunda görmek bizi daha da çok üzdü. Ama bu sadece CHP’nin sorunu değil her yerde rastladığımız bir konu. O tepkiyi ister istemez vermek zorundaydım. Çünkü bu söylemleri genellikle her yerde duyuyoruz; ama orada duymak daha da farklıydı. İnmesini rica ettim, inmedi ben de mikrofonu elinden aldım. Bu hareketi kim nerde yaparsa ben aynı tepkiyi gösteririm."