CHP'nin eleştirdiği AKP'yi MHP savundu

CHP'nin eleştirdiği AKP'yi MHP savundu
2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, bütçenin "açıkları nasıl kapatırız" bütçesi olduğunu savunarak AKP'yi eleştirirken, MHP'li Ayhan, kuralların delinmek zorunda kaldığını savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık,  AKP iktidarlarında hep faizsiz bütçe denildiğini, ancak 2018 bütçesinde faiz lobisine 71,7 milyar lira ödeneceğini söyledi.

Bütçenin eğitim yatırımlarında ihtiyaca cevap vermediğini, sağlık harcamaları için vatandaşın cebinden para çıkmamasını sağlamadığını, taşerona kadro getirmediğini, işçi ve emekçinin daha fazla borçlanmasını gerektirecek zemin hazırladığını öne süren Karabıyık, "Bu bütçe 'açıkları nasıl kapatırız' bütçesidir." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, bu dönemde olduğu kadar, bugünün geçmişle kıyaslanarak savunulduğunu görmediğini, sürekli 2002 kıyaslaması yapıldığını söyledi. Temizel, "Osmanlı bu borçları bıraktı deyip, neredeyse bugünün borçsuzluğuyla övünülecek. 2002 ile kıyaslamak çok kolay. 1999 ile karşılaştırdığınızda olay birden bire değişmeye başlıyor." diye konuştu.

MHP: "KURALLAR DELİNMEK ZORUNDA KALDI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da kamu maliyesinin alarm verdiğini, bütçe dengesinin hızla bozulma sürecine girdiğini, 2002'de kamu borçlanmasına sınır getirilen kuralların delinmek zorunda kaldığını savundu.

İlgili Haberler