CHP'yi hedef gösteren Yeni Şafak'a arşiv şoku!

CHP'yi hedef gösteren Yeni Şafak'a arşiv şoku!
Yeni Şafak'ın "FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" teklifi yapan CHP'yi hedef alması üzerine, gazete yazarlarının Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği yazılar sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi, geçtiğimiz günlerde FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklife tepki göstererek reddeceklerini beyan etmişti.

Bu gelişmelerin ardından iktidar partisine yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, bugünkü manşetinde CHP'nin "FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" teklifini hedef aldı.

“Önerge kabul edilsin, örgütün siyasi ayağı öne çıksın” üst başlığıyla verilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

“CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge fırsat olsun. Böylece FETÖ’nün 60 yıllık serüveni, Fetullah Gülen’in henüz 15 yaşındayken CHP yönetimi ve CHP içindeki masonlarla ilişkisi ortaya çıkacak. Kamuoyu da askeri yönetimler dahil Gülen’in nasıl korunduğunu ve önünün açıldığını görecek. Gülen 21 Mart 1958’de henüz 15 yaşındayken CHP’nin İstanbul İl Gençlik Kolları’nın Beyoğlu Divan Otel’deki ‘Talebe ve Gençlik Teşekkülleri Toplantısı’na katıldı. Ecevit’in de bulunduğu toplantıda İsmet İnönü ile görüştü. CHP’nin o dönemdeki Genel Sekreteri Moon tarikatının Türkiye temsilcisi Kasım Gülek’tir. Gülen’in CHP siyasetiyle ilişkisi ilerleyen yıllarda da devam etti. Dönemin Başbakanı Ecevit, FETÖ elebaşının 1999 yılında ABD’ye kaçmasına yardım etti. Ecevit’in örgütün 1999 yılında ortalığa yayılan devleti ele geçirme planıyla ilgili de derinlemesine araştırma yapmadı.”

ff-008.jpg

YENİ ŞAFAK YAZARLARININ FETÖ ÖVGÜLERİ TEKRAR GÜNDEMDE

Yayınlanan bu haberin ardından Yeni Şafak yazarlarının FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e övgüler dizdiği köşe yazıları tekrar gündeme geldi.

Mehmet Şeker, Yusuf Kaplan ve Salih Tuna'nın kaleme aldığı yazılar şöyle:

1-20200114121323.jpg2-20200114121323.jpg3-839.jpg