Çiçek açan elma ağacı bakın neyin habercisi

Çiçek açan elma ağacı bakın neyin habercisi
Tunceli’nin Pertek ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar nedeniyle elma ağacı çiçek açtı. Elma ağacının ekim ayında çiçek açması üreticileri şaşırttı. Üretici Ertan Sefer "sonbahar mevsiminde meyve ağaçlarının çiçek açması, kış aylarının sert ve çetin geçecek olmasına yorumlanıyor" dedi.

DHA'nın haberine göre, sonbahar mevsimiyle birlikte sararan yapraklar dökülmeye başlarken, Pertek ilçesine bağlı Ardıç köyünde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar nedeniyle hasadı yapılan meyve ağaçları filizlenerek çiçek açtı. 

Elma ağacının ekim ayının son günlerinde çiçek açması, üreticileri de şaşırttı. Üretici Ertan Sefer, bu durumun kış mevsiminin sert geçeceği anlamına geldiğini belirtti. 

Sefer "Bahçemi kontrol etmeye geldiğimde elma ağacının çiçek açtığını fark ettim. Bu mevsimde elma ağacının çiçek açması şaşkınlık yarattı. Ben de bunu büyüklerimize danıştım, onlar da sonbahar mevsiminde meyve ağaçlarının çiçek açması, kış aylarının sert ve çetin geçecek olmasına yorumladılar. Kış mevsiminin sert geçeceğinin belirtisi olduğunu söylediler" dedi.

cicek-01.jpgcicek-02.jpgcicek-03.jpgcicek-05.jpgcicek-04.jpg