Çiftçiler Akşener'e feryat etti. Erdoğan bu sözlere çok kızacak

Çiftçiler Akşener'e feryat etti. Erdoğan  bu sözlere çok kızacak
Kars’ta esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir vatandaşlar arasında dikkat çeken konuşmalar yaşandı.

Meral Akşener, Memleket gezileri kapsamında gittiği Kars’ta vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener’in etrafını saran kalabalık vatandaş grubundaki bazı esnaf ve çiftçiler durumlarını şu şekilde özetledi:

“Sayın başkanım işletmelerimizin küçülttük. Küçülttüğümüz kadar küçülttük. Artık bir yere kadar. Buna biraz zamanınızı ayırın. Medyada bizler sesimizi duyuramıyoruz, sizden ricamız sesimizi ilerilere duyurun. Halimizin ne olduğunu biliyorlar. Saman pahalı, girdiler pahalı, yem pahalı.

Hayvanımız para etmiyor. Yalnız Derdi olan çoktur. Ama çiftçinin derdi 1 ile 2 ile bitecek gibi değil."

Vatandaşlardan biri ise Arpaçay’da eczanenin olmadığını belirterek, ilaç için Kars’a gittiklerini şu sözlerle ifade etti:

“Sayın başkanım eczane Arpaçay gibi bir yerde bir eczane yok en Kars''a gittim İlaç için çok mağdur durumdayız Eczanesi yok Sayın başkanım buna yardımcı olun. Eczanemiz yok mağdur olduk.”

Aynı vatandaş sözlerine ise şu şekilde devam etti:

“4-5 aydır bir vatandaş olarak cebimizde paramız yok. Hayvanımız satılmıyor. Arpa yok, saman yok, yem yok. Hayvanımız elimizde kaldı satamıyoruz. Bir sürü de borcum var hem de bankadan 25 milyar Halk Bankası''ndan kredi çektim ama ödeyemiyorum İcralık oldum. Bunu bir dile getirin.”

Esnaf olan bir vatandaş ise çiftçinin durumunun esnaftan bin kat kötü olduğunu ifade etti:

“Sayın başkanım çiftçinin tamamının bankalara kredi borcu var.

Şimdi medyada çıkıp diyor ki yüzde 21 ile kredi veriliyor. Asıl kredi çekmeye geldiğinde yüzde 50’lere varıyor bizim krediler. Bu kredilerin altından artık bizler çıkamıyoruz lütfen bunlara zaman ayırın esnafın derdi birse çiftçinin derdi bindir sayın başkanım."