Çiftçinin içler acısı hali!

Çiftçinin içler acısı hali!
Antalya’nın Alanya ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Sanay isimli bir vatandaş, elinde kalan mahsullerini gözyaşlarıyla çöpe atarak, “Alanya gibi bir yerde bu ürünler çöpe giderse, fabrika olmaza siyasetçiler utansın” dedi.

Alanya’da çiftçi Mustafa Sanay, ürettiği portakallara alıcı bulamayarak gözyaşları içerisinde çöpe döktü. Çiftçi Sanay, Alanya’da tonlarca mandalina, portakal ve elmanın çöpe gittiğini belirti. Sanay “Bu ürünler çöpe gitmesin rica ediyorum. Yeter artık!” diye sitem etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, çöpe döktüğünü belirten Sanay, “Portakallarım Alanya Hali'nde 15 gün bekledi. Daha sonra çöpe dökmek zorunda kaldım. Parayla toplattığım portakalları, parayla çöpe döktürdüm. Yani çiftçilik bu kadar bitmiş durumda. Neden çiftçiye önem verilmiyor. Hep Suriyelileri düşünüyorlar. Devletin verdiği destek biz çiftçileri tatmin etmiyor. Çiftçilik öldü, mazot 7 lira, ilaç 300-500 lira. Mahsul üreticinin elinde kalıyor. Utansınlar” diye konuştu.

Çiftçinin ekonomik sıkıntılarını gözler önüne seren, “Sanay, “Alanya’da tonlarca mandalina ve portakal çöpe gidiyor. Ben dış ülkelerden birine gittim bir hafta kaldım. O bir hafta boyunca sabah öğle ve akşam meyse suyu verdiler. Neden veriyorlar? Çünkü o ülkenin çiftçisi kazansın diye. Okullarda, otellerde meyve suyu verilse olmaz mı?” dedi.

“YETER ARTIK İNTİHAR EDECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Sanay, “Biz bedava verilim. Okullarda siz dağıtın. Bu ürünler çöpe gitmesin rica ediyorum. Yeter artık! Çiftçilik bitti. Bunlar milli servet. Mazot 7 lira, ilaç 300-500 lira. Yıllık ödediğim ilaç parası 3 bin lira. Değer mi? Alanya gibi bir yerde bu çöpe giderse, fabrika olmazsa utansın bu siyasetçiler utansınlar. Gelin bir ve beraber olalım. Bıktık artık! Yeter artık intihar edeceğim” ifadelerini kullandı.