Çığ'dan yaralı kurtulan AFAD müdürü o anları anlattı

Çığ'dan yaralı kurtulan AFAD müdürü o anları anlattı
Van'da yaşanan çığ felaketine müdahale etmek üzere giden ekibin başındaki isim AFAD İl Müdürü Osman Uçar, yaşanan ikinci çığdan yaralı olarak kurtarıldı. Uçar, yaşananları hastane odasında anlattı.

Van'da dün meydana gelen 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralı kurtulduğu çığ faciasında kayıp olduğu tahmin edilen 2 kişiyi kurtarmak için çalışma yaparken üzerlerine ikinci çığ düşen ekiptekilerden AFAD İl Müdürü Osman Uçar, yaralı halde kurtarıldı. 

AFAD İl Müdürü Osman Uçar, o anları şöyle anlattı: 

"Olay bölgesinde son 2 kalan vatandaşımıza ulaşmak için ekskavatörü aşağı indirmemiz gerekiyordu. Ekskavatör yol çalışması yapıyordu biz de bunlarla birlikte işi takip ediyorduk. Muhtemelen 2 kişinin minibüsün altında derenin dibinde olan minibüsün altında veya o civarlarda olduğunu tahmin ederek özellikle minibüsü çıkarmak istedik. Bu nedenle ekskavatörün aşağı inmesi gerekiyordu o çalışmalan sırasında büyük bir gürültüyle ekskavatör devrildi. Bizi de önüne alarak sürükledi, derenin dibine doğru götürdü. Biz derenin dibine vardığmızda ben yarıya kadar karla gömülüydüm, kendi imkanlarımla çıktım. Daha sonra kendi imkanlarıyla çıkan bir iki arkadaşımla birlikte yakınımızda olanları çıkarmaya çalıştık, onlara yardım etmeye çalıştık. Akabinde yürüyerek kendi imkanlarımızla yukarı doğru çıktık." 

İlgili Haberler