Cihangir İslam'ın konferans rezervasyona iptal

Cihangir İslam'ın konferans rezervasyona iptal
Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam'ın konuşmacı olarak katılacağı Rize'nin Ardeşen ilçesindeki konferans yapılacağı salonunun rezervasyonu, Belediye Başkanı tarafından iptal edildi.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, SP ilçe teşkilatı tarafından SP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Cihangir İslam'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans programı planlandı. Bugün saat 18.00'de yapılması planlanan konferans için Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki salonun rezervasyonu yapıldı. Konferansın günü ve saatiyle ilgili partililer ve vatandaşlar bilgilendirildi. Ancak dün gece SP İlçe Başkanı Hamza Eksilmez açıklama yaparak, konferansın yapılacağı belediye kültür merkezi içerisindeki salon rezervasyonunun Ardeşen Belediyesi tarafından iptal edildiğini söyledi.

Bugün ilçeye gelen SP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Cihangir İslam ise konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan İslam, "Belediyenin salonunda Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak davet edildik. Ancak dün gece geç saatlerde aldığımız habere göre, belediyedeki bu rezervasyonumuz yani girişimimiz belediye tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiş. Bu haber üzerine bizde oturup arkadaşlarla ne yapacağımızı konuşup kararlaştıracağız. Bana partili arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre, Ardeşen Belediye Başkanı, kendisinin elinde olmayan imkanlarla bu rezervasyonu iptal ettiği şeklinde. Sayın belediye başkanına kızmayın. O gerçekten emir kuludur. Kendi üzerindeki iradenin talimatlarını dışına çıkamaz. Ona kızmayınız  ama seçimlerde durumunu tekrar değerlendiriniz" dedi. 

Ardeşen'in kendisi için dönüm noktası olduğunu belirten Prof.Dr. İslam, "Engellemelerin, haksız ve iftira kampanyalarının hangi boyutlara ulaşabildiği konusunda da bütün halkımıza adeta belge ve kanıt düzeyine gelmiştir. Bu süreçle ilgili aklıselim şekilde ne güzel bir yolla bu işin içinden çıkacağız" diye konuştu. 

Toplantıya SP Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, SP Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, SP Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, partililer ve basın mensupları katıldı. Ayrıca CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Tahsin Ocaklı ve teşkilat üyeleri de destek amaçlı olarak toplantıda bulundu.

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANI GÜLTEKİN: BU TASARRUF BANA AİTTİR

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, SP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Cihangir İslam'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans için ayrılan salon rezervasyonunun iptal edilmesi ile ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Söz konusu iptalin tamamen kendi tasarrufunda olduğunu belirten Başkan Gültekin'in yaptığı açıklama şöyle:

"Saadet Partili Nazır Cihangir İslam’ın yüce Türk Milletinin Meclisi olan Gazi Meclisimizde yaptığı bir konuşmada '15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını seyrettik bu ülkede, bunlara İslamcı filan demeyin' diyerek, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini hedef alıp, onlara hakaret etmişti. Tamda bu sebepten dolayı; SP Ardeşen İlçe Teşkilatının Nazır Cihangir İslam’ın konuşma yapması için Belediyemizden talep ettiği konferans salonunu kendilerine tahsis etmedik. Üzülerek duyuyor, okuyor ve görüyoruz ki Vatanına Bayrağına sahip çıkan, aziz Şehitlerimize Gazilerimize ve 15 Temmuz dirilişinin sembolü Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir ismin Ardeşen’de konuşmasına izin verilmemesi bazı kesimler tarafından çarptırılmak suretiyle Belediyemiz zan altında bırakılmak istenmektedir. Bundan mütevellit; Bu vatanı canları pahasına koruyarak can veren tüm 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri adına kamuoyuna saygı ile duyurulur. Not. Bu tasarruf sadece bana aittir."