Cihat Yaycı’dan sert tepki: Türkçe’ye ihanet etmeyin

Cihat Yaycı’dan sert tepki: Türkçe’ye ihanet etmeyin
Çanakkale ve İstanbul Boğazlarına Bosphorus ve Dardanelles kullanımı çileden çıkarmaya devam ediyor. Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İstanbul ve Çanakkale boğazı üzerinden geçen uçaklarda “Bosphorus ve Dardanelles” kelimeleri söylenmesini eleştirerek “bu yanlış. Türkçe isimlerin kullanılması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Dilimize, güzel Türkçemize ihanet ediliyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil” dedi.

YENİÇAĞ/ Fatih ERBOZ- ANKARA

Çanakkale ve İstanbul Boğazlarına Bosphorus ve Dardanelles kullanımı çileden çıkarmaya devam ediyor.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İstanbul ve Çanakkale boğazı üzerinden geçen uçaklarda “Bosphorus ve Dardanelles” kelimeleri söylenmesini eleştirdi.

"TÜRK-DEGS OLARAK RİCA EDİYORUZ"
Bosphorus ve Dardanelles değil, İstanbul ve Çanakkale Boğazları denmesi gerektiğini kaydeden Yaycı, “ Küresel düzlemde bizi başarıyla temsil eden milli gururumuz Türk Hava Yolları’nın tanıtım görsellerinde dahi Dardanelles ve Bosphorus ifadelerinin kullanıldığını üzülerek görmekteyiz. Turkey yerine Türkiye’nin denilme kararının alındığı bu bilinç seviyesinde tüm "Bosphorus ve Dardanelles" ifadelerinin tüm ilan, tanıtım vs dokümanlardan taranıp çıkartılması... .ve yerlerine “İstanbul Strait (Boğaziçi) ve Çanakkale Strait” kullanılmasını ilgili ve yetkililerden TÜRK-DEGS olarak rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"YILLRADIR GEREKLİ ÖNLEMİ ALMIYORLAR"
Yapılan uyarıların dikkate alınmamasının doğru olmayacağını kaydeden Yaycı, “ Hala tüm uyarılarımıza ve “Turkey değil Türkiye” kampanyasına rağmen THY uçaklarında İngilizce Türkiye’yi tanıtım videolarında “Boğaziçi” ya da “İstanbul Boğazı” yerine “BOSPHORUS” kullanılmaya devam ettiğini üzülerek görmeye devam ediyoruz. NATO başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda Yunanistan İstanbul ve Çanakkale Boğazlarımıza "Bosphorus ve Dardanelles" denmesini şart koşmakta, yetkililerimiz de buna karşı yıllardır gerekli önlemi almıyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler