Çıkar çıkmaz orada bulunan bir hemşire çekti: Artık bu haldeler: Hepimiz yapa yalnız öleceğiz

Çıkar çıkmaz orada bulunan bir hemşire çekti: Artık bu haldeler: Hepimiz yapa yalnız öleceğiz
Türkiye’de korona virüs hasta sayısında artış devam ederken, sağlıkçıların fotoğrafları da sosyal medyada dolaşmaya devam ediyor. Son olarak sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta, 3 sağlıkçının yorgun hali gözler önüne serildi.

Korona virüs salgınında düşüş seyrine girilmesinin ardından başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada normalleşme adımları atılmaya başlamıştı.

Ancak çeşitli yasakların kaldırılması ile birlikte toplumun bazı çevrelerinde gerekli tedbirlerin alınmaması, hasta sayısında artışı da beraberinde getirdi.

Başta İspanya, Fransa ve Danimarka’da korona virüs yasakları yeniden gündeme geldi. Salgın boyunca en fazla yorulan meslek grubu olan sağlıkçılar da tedbirlere yeteri kadar uyulmamasına tepki gösteriyor. Sosyal medyadan bu tepkilerini dile getiren sağlıkçılar, yorulduklarını vurguluyor.

Yine sosyal medyada yayınlanan bir fotoğrafta, 3 sağlıkçının yorgun halleri gözlerden kaçmadı. Sağlıkçılar, korona virüs salgınının yeniden Mart ve Nisan aylarındaki duruma dönmesi durumunda, mücadele güçlerinin kalmadığını aktarıyor.

BİRER BİRER EMEKLİLİK İSTİYORLAR

Öte yandan, salgın sürecinde büyük çaba gösteren sağlıkçıların emeklilik isteme, özel hastanelere geçiş ya da başka hastaneye geçiş gibi taleplerinde artış olduğu belirtildi.