Çiller hamlesinin arkasında Akşener korkusu mu var?

Çiller hamlesinin arkasında Akşener korkusu mu var?
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Yenikapı’daki mitinginde Tansu Çiller’i  sahneye çıkarması yeni bir tartışmayı başlattı. Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda “Erdoğan, Akşener’e kaptırdığı sağ oyları geri almaya çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

Süha Çardaklı / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in milliyetçi camianın yanı sıra AKP'nin içindeki sağ oyları da toplaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeni arayışlara itti.

AKP'nin Yenikapı'da düzenlediği mitinge katılan ve burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tansu Çiller, “Bugün bu milli şuurla buradayım. Karşımızda ve yakın zamanda seçimler var. Herkes bir söz söyler, ama son sözü millet söyler” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Tansu Çiller'in Yenikapı mitinginde sahneye çıkarılması, Akşener'e karşı hamle olarak yorumlandı.

HAVUZ MEDYASI ÇİLLER ÜZERİNDEN AKŞENER'E İFTİRA ATMIŞTI

Hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazeteler, geçtiğimiz günlerde Çiller'e ait olduğunu iddia ettikleri sözleri servis ederek, İYİ Parti lideri Akşener'e iftira atmışlardı.

Akşener, Elazığ mitinginde bu iddialara çok sert tepki göstererek, "Bunun doğru veya yalan olduğunu açıklamak zorundadır" ifadelerini kullanırken, Çiller de konuya açıklık getirerek iddiaların yalan olduğunu açıklamıştı.

BİR TEPKİ DE DEMOKRAT PARTİ'DEN

Eski Başbakan Tansu Çiller'in, AKP’nin Yenikapı mitingine katılmasına bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal'dan geldi.

Bir gazeteye açıklama yapan Uysal, “Bugünler yüksek gerilim hattında tarihi günler… Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var… Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız. Siyasette önemli vazifeler yapmış kişiliklerin, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili desteği akıllara, kalplere, gönüllere ve vicdana sığmamıştır. Sanal demokrasi kahramanlarının apoletleri, kendiliğinden düşmektedir. Derdi millet, demokrasi ve adalet olan tüm Demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü yoklukla maluldür. Elbet bir gün tarih de hükmünü icra edecektir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler