Çin aşısı Coronavac’ta en önemli soru cevapsız kaldı. Herkes bu detayı gözden kaçırdı

Çin aşısı Coronavac’ta en önemli soru cevapsız kaldı. Herkes bu detayı gözden kaçırdı
Türkiye’de de uygulanan CoronaVac aşısının üreticisi Sinovac şirketinin internet sitesine Türkiye’den erişim sağlanamıyordu. Firma, bilgisayar korsanları tarafından hacklendikleri için erişimi kaldırdıklarını ifade ederken Türkiye’den siteye erişim tekrar açıldı. Ancak CoronaVac aşısının neden şirketin ürün listesinde olmadığına yönelik ise bir açıklama yapılmadı.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Türkiye’nin de korona virüse karşı aldığı CoronaVac aşısının üreticisi Sinovac şirketinin internet sitesine Türkiye’den erişim engellenmişti.

“BİLGİSAYAR KORSANLARI SALDIRDIĞI İÇİN ENGELLEDİK”
Firma konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’den bilgisayar korsanlarının sitelerine saldırdığı için Türkiye’den erişimi engellediklerini ifade etti.

AŞI NEDEN ÜRÜNLER ARASINDA YOK
Firma siteye erişim sorunuyla ilgili açıklama yaparken sitede firmanın ürünleri arasında CoronaVac aşısının olmamasıyla ilgili ise bir açıklama yapmadı.

sinovac-001.jpg

TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ’NDE DE YOK
Diğer taraftan Sinovac’ın Türkiye Distribütörü Keymen’in internet sitesinde de korona virüs aşısı ürünler arasında halen yer almıyor.

keymen-sinovac.jpg

ARALIK 2020’DE HACKLENMİŞTİ
Çinli firmanın sitesi Aralık 2020’de kendilerine “Türk Siber Ordusu” diyen bir grup hacker tarafından hacklenmiş. Hacker grubu sitede, Türkiye ile Doğu Türkistan bayraklarını paylaşarak, "Al bayraktan, Gök bayrağa selam olsun. Cuma namazını Çin Seddi'nde kılmayı nasip et yarabbi. Ruhum bedenim ve fikrim her şey Müslüman Türk milletine feda olsun. Ölümümden sonra ruhum sizlerle hep beraber. Bu cihanda bir araya gelemesek de Uygur güzeli elbet bir gün orağımız olur" notu paylaşmıştı.

 

İlgili Haberler