Özlem Gürses de topa girdi! Durdu durdu bir twit attı ortalık karıştı İktidarın yeni ekonomi modeli ile ilgili bir yorum da Gazeteci Özlem Gürses'ten geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ekonomi politikasını açıkladı: Türkiye Ekonomi Modeli Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni ekonomi politikasını “Türkiye Ekonomi Modeli” olarak adlandırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Küresel olanak ve riskler bu modelin ülkemiz için hayati seviyede elzem olduğunu göstermektedir.” ifadeleri kullanıldı.
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu: Asgari ücretteki artış ‘para yanılması’ hissi yaratır, iktidar seçim isteyebilir Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, 2022 yılı için belirlenen 4 bin 253 liralık asgari ücrete ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Kalaycıoğlu, "Asgari ücretteki artış ‘para yanılması’ hissi yaratır, bu süreçte iktidar seçim isteyebilir" ifadelerini kullandı.
Ahmet Davutoğlu: Yolsuzluklarla mücadele başbakanlığıma mal oldu Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ‘başbakanlığına mal olan temel konu’nun yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi.
Fatih Erbakan’dan erken seçim çağrısı ‘Bu millet Çin modelini değil, bir an evvel seçim sandığını görmek istiyor’ Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, iktidara seslenerek “Çin modeli, Japon modeli değil; bu millet bir an evvel seçim sandığını getirip önüne koymanızı istiyor. Bu millet Çin modeli değil Milli Görüş modeli istiyor.” dedi.
Emre Ulaş'tan tık rekoru kıran karikatür Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomide Çin modelini gündeme getirmesini ele alan ödüllü karikatürist Emre Ulaş, konuya ilişkin çok konuşulacak bir karikatüre imza attı.
Yeniçağ'dan ekonominin durumunu özetleyen manşet Erdoğan'ın ekonomide Çin modelini gündeme taşımasına sert tepki gösteren ekonomist Uğur Civelek "Yönetimde tam bir başı boşluk düzeni hakim. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın isteyip de yapamadığı ne var ki Çin modelinden bahsediyor. Şu anda ülkenin bu halinin tek sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır" dedi.
Türkiye'yi Avrupa'nın hizmetçisi yapan ekonomi politikası için Nevşin Mengü canlı yayında espriyi patlattı: Doğu Perinçek kazandı Orta Sayfa programında iktidarın Çin modeline dönüşünü değerlendiren Nevşin Mengü, “Doğu Perinçek kazandı” ifadelerini kullandı.