Çin, Türk profesörün eşini alıkoydu!

Çin, Türk profesörün eşini alıkoydu!
İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın’ın Çinli eşi, 5 ay önce gittiği Çin’den geri dönemedi. Aydın’ın eşinin geri dönüşüne Çin makamlarının izin vermediği öğrenildi.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aydı’ın Çinli eşi, 5 ay önce annesinin rahatsızlığı sebebi ile gittiği Çin’in Urumçi şehrinden geri dönemedi. Aydın, eşinin Türkiye’ye dönüşüne izin vermediğini belirterek, devlet yetkililerinden sorunun çözülmesi için yardım istedi.

SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTEDİ

Aydın, Çin makamlarının eşinin gidişine izin vermediğini belirtti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla durumu anlatan Aydın, 9 Nisan tarihinde annesinin rahatsızlığı sebebi ile Urumçi’ye 1 haftalığına gittiğini ancak Çin makamlarının eşinin dönüşüne izin vermediğini belirtti.

Aydın, evlilik belgelerini ve eşinin Türkiye’deki çalışma belgelerini Çin Büyükelçiliği’ne onaylatarak gönderdiğini ancak bir sonuç alamadığını da sözlerine ekledi.

Aydın, konu ile ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ÇİN ZULMÜ

Çin Devleti, Doğu Türkistan’da yaşayan Türkleri asimile etmek için yıllardır insanlık dışı muamelelerde bulunuyor. Türk şehirlerinden biri olan Urumçi’de birçok defa devlet terörü uygulandı.

Profesör Aydın ise eşinin veya kendisinin herhangi bir siyasi olaya, görüşe karışmamalarına rağmen böyle bir muameleye maruz kaldıklarını vurguladı.

Konuyla ilgili Türk dışişlerinin şu ana kadar devreye girmediği belirtiliyor.

İlgili Haberler