Çin yapay ay ile sokakları aydınlatacak

Çin yapay ay ile sokakları aydınlatacak
Çin tüm dünyanın merakla beklediği projeyi duyurdu. Çin elektrik kullanarak aydınlatma yapmak yerine gökyüzüne yapay ay göndererek bunu sağlamayı planlıyor.

Asia Times’ın paylaştığı habere göre, Çin’in Chengdu eyaletinin başkenti olan Sichuan şehri, yapay bir ay yaparak bunu 2020 yılında uzaya fırlatmayı ve geceleri aydınlatma için sokak lambaları yerine, bu ayı kullanmayı planlıyor.

GERÇEK AYDAN 8 KAT PARLAK OLACAK

Design Taxi’nin paylaştığı habere göre, bu yapay ay ya da diğer bir deyişle aydınlatma uydusu, gerçek aydan 8 kat daha parlak olacak ve 10 ila 80 km arasındaki bir yarıçaptaki alanı aydınlatabilecek. Ayrıca bu insan yapımı ay, güneş ışığını yansıtmak için son derece yansıtıcı olan bir katmanla kaplanacak. 

Bunların yanı sıra dünya üzerinde ne kadar geniş bir yarı çaptaki alanın aydınlatılacağı yetkililer tarafından kontrol edilebilecek.

3-007.jpeg

PROTOTİP TAMAMLANDI

People’s Daily isimli Çin gazetesi, yıllardır bu aydınlatma uydusu üzerinde çalışıldığını ve en sonunda prototipin tamamlandığını belirtti. Bu proje başarılı bir şekilde hayata geçerse, Chengdu eyaleti sokakları aydınlatma maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilecek. Tabii ki, Çinli yetkililer bunun yanı sıra insan yapımı bu ayın ihtişamını görmek için çok sayıda turistin şehre akın etmesini bekliyor.