Çin'de yaşayan Türk öğretmen Wuhan'daki durumu anlattı

Çin'de yaşayan Türk öğretmen Wuhan'daki durumu anlattı
Çin'de yaşaayan bir Youtuber, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüsüne dair bir video paylaştı. Türk öğretmen, çektiği videoyla bölgedeki durumu aktardı.

Birçok ülkeden binlerce insanın yaşadığı Çin'de, Xi'an kentinde İngilizce öğretmenliği yapan Türk vatandaşı Burak Teoman (27), ülkede yayılan koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

3 yıl öne Çin'e yerleşerek İngilizce öğretmenliği yapan Burak Teoman, Xi'an kent merkezinde boş sokakları görüntüledi. Alışveriş merkezine girmek istediğinde, görevli tarafından vücut ısısının kontrol edilmesi dikkat çekti.

Sosyal medyadan da gelişmeleri aktaran Teoman, virüse henüz tedavi bulunamadığını söyledi.

"OKULLAR TATİL EDİLDİ"

Bazı okul ve üniversitelerden de süresiz tatil açıklaması yapıldığını aktaran Teoman, sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olduğuna dikkat çekerek, "On binlerce insanın Vuhan hastanelerinde tedavi altında olduğu söyleniyor. Fakat başı ağrıyan, öksüren insanlar da hastanelere gitmiş durumda. Onlar da tedirgin oluyor ve korkuyorlar. Bu yüzden hastaneler inanılmaz kalabalıkifadelerini kullandı.

"SOKAKLAR BOŞ, MARKETLER KAPALI"

Çin'deki zor durumları paylaşan Teoman, "Dışarıda çok az insan var. Onlar da dışarı çıktıklarında maske takıyor. Burada eczanelere gittiğinizde maske soruyorsunuz. Birçoğunu o bölgeye göndermişler. Bu konuda ciddi sıkıntı var. Marketler de kapandığı için insanlar açık buldukları yerden kilolarca pirinç alıyorlar, evlerine malzeme depoluyorlar. Çünkü şu an için risk artıyor ve ne olacağı belli değil. Şu an birçok yer kapalı ve girişlerde kontrol yapılıyor" dedi.