Çin'den Rusya'ya dost kazığı: Savaş başlattı

Çin'den Rusya'ya dost kazığı: Savaş başlattı
Çin Rusya'yı siber bağlamda tehdit ediyor. Çin'li hackerlar, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından Rusya'yı 'siyasi ve ekonomik' olarak hedef aldı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini fırsat bilen Pekin yönetimi destekli bir hacker grubu, siyasi ve ekonomik olarak Rusya''nın çevrimiçi ağlarını tehdit ediyor.

Amaçları Çin hükümetine bilgi toplamak olduğu iddia edilen Bronze President adlı grup Rusya''nın devlet kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını hedef aldı. Secureworks Tehditle Mücadele Birimi tarafından hazırlanan raporda Çin asıllı grubun çalışmaları dikkat çekti.

Bronze President hacker grubunun birden fazla ismi bulunmaktadır ve faaliyetlerini bu isimler üzerinden gerçekleştirmektedir. Bunlar; Mustang Panda, RedDelta ve TA416''dır.

Bu grubun temel amacı istihbarat sağlamak. Çin için bilgi toplama, casusluk ve Rusya örneğindeki gibi savaş durumda “farkındalığı artıran faaliyetler” sağlamaktır.

Kiril alfabesiyle yazılmış olan kötü amaçlı bir yazılımla (Blagoveshchensk Border Detachment.exe) siyasi yetkililerin veya askeri personelin bilgilerine sızmayı hedefliyor.

Grubun saldırı gerçekleştirdiği ülkeler ve bölgeler arasında ise Avrupa, Moğolistan, Rusya, Vietnam ve Güney Afrika yer alıyor.

İlgili Haberler