Çin'den şimdi de hantavirüs çıktı

Çin'den şimdi de hantavirüs çıktı
Korona virüsün dünyaya yayıldığı Çin'den bir virüs daha çıktı. Yunnan eyaletinde otobüsle seyahat eden bir kişinin hantavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve otobüsteki 32 kişinin karantinaya alındığı öğrenildi.

Serkan Talan / YENİÇAĞ - ÖZEL HABER

Çin’den yayılan korona virüs dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken bir salgın tehlikesi daha ortaya çıktı. Çin’in Yunnan eyaletinden Shandong’a otobüsle seyahat eden bir kişinin hantavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Çin basınından edinilen bilgilere göre, Yunnan’dan Shandong’a otobüsle seyahati sırasında hayatını kaybeden bir kişiye yapılan teslerde hantavirüs tespit edildi. Otobüste seyahat eden diğer 32 yolcunun da hantavirüs nedeniyle karantinaya alındığı öğrenildi.

HANTAVİRÜS NEDİR?

Kemirgenlerin ısırmasıyla insanlara bulaşan hantavirüs, korona virüse benzer şekilde yüksek ateş, baş ağrısı, ve vücutta aşırı halsizlik ve ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. İnsandan insana bulaşmayan virüs, insanlara kemirgenlerin dışkı, idrar, veya yuvalama malzemelerine dokunduktan sonra, gözlerine, burnuna veya ağzına dokunursa enfekte olabiliyor.