Ücretsiz gönderilen 1 milyon doz aşıya para ödendiğinin belgesi ortaya çıktı. CHP’li Murat Emir paylaştı

Ücretsiz gönderilen 1 milyon doz aşıya para ödendiğinin belgesi ortaya çıktı. CHP’li Murat Emir paylaştı
Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının özel bir şirket tarafından Devlet Malzeme Ofisi’ne her bir dozu 12 dolardan fatura edildiği iddiasında yeni bir gelişme yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, aracı firmanın bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı 12 milyon dolara sattığına dair faturayı paylaştı.

Çin’den getirilen Sinovac aşısında tartışmalar bitmiyor. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında gündeme getirdiği "Çin''in ücretsiz sağladığı 1 milyon aşıya para ödendiği" iddiasında yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, korona virüs aşısında aracı firmanın bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı Devlet Malzeme Ofisi’ne dozu 12 dolardan olmak üzere toplamda 12 milyon dolara satıldığının faturasını paylaştı.

CHP’li Emir söz konusu faturayı sosyal medya hesabından “Aracı firma, bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı, DMO’ya 12 milyon dolara satmış. İşte bakanın söylemekten çekindiği satışın da faturaları” notuyla paylaştı.

 

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin''in ücretsiz sağladığı 1 milyon doz aşıya para ödendiği iddiasına ilişkin, "Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici bir firma bir ülkeye aşıyı bedava bağışlar mı? Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi?" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası bu iddiaya cevap verdi. Koca şu ifadeleri kullandı:

Özellikle bu dönemde dünyada aşı savaşının yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz ve ülkeler arası ticari sır olarak kalması gereken bilgilerin ifşa edildiğini görüyoruz.

Ülkeler arasında bunun ilişkileri etkileyebileceğini ve ücret ile benzeri noktalarda bunun ticari sır olarak kalmasını sözleşmeye de konduğunu ve bu nedenle de fiyatı özellikle söylememiştim ama şunu ifade etmiştim: Biz aşıyı dünyadaki bütün ülkelerin aldığı fiyattan en ucuza alan ülkeyiz. Bu iddiamın halen arkasındayım. Bu, ülkeler arası karşılıklı sözleşmeyle de ticari sır olarak korunması gereken bir durumdu.

İlgili Haberler