Çin'e gitmeye talibim!

Çin'e gitmeye talibim!

Çin meselesine hemen hiç girmedim. Arada dokundum.

"Çin meselesi" derken... Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı "söylenen" menfî muameleyi kastediyorum. Geçmişte Bulgaristan''da Türklerin adların değiştirilmek istenmiş, çok insana Türkiye kapılarını açmıştı. Ben de geri dönüşler sırasında Bulgaristan''a geçtim, yaşananları yerinde inceledim. Böyle netameli birkaç ülkeye daha gittim ve olup bitenleri ayrıntı yazdım. Bir bir sıralamak istemiyorum.

Gündemde Rusya olunca, ister istemez Çin de akla gelir. Rusya''nın Ukrayna''yı düzlemesine bir ses çıkarmayan Pekin''dir.

Yusuf Has Hacib''in, Kaşgarlı Mahmut''un diyarı, Doğu Türkistan''da Türklere zulümden bahsediliyor.

Eski Maocu Ethem Sancak bir konuştu pir konuştu. Bir zamanlar Recep Tayyip Erdoğan''ın sağında, solunda, önünde, arkasında o vardı.  Aklınıza geleni söyleyeyim, R. T. Erdoğan tükeniyor. Kendisinden artık hayır gelmeyecektir, Ethem Sancak da şimdiden tedbirini alıyor!

Ethem Sancak''ın R. T. Erdoğan''a tavrı o kadar keskin ki, Ak Parti''yi ABD iktidara getirdi diyecek kadar ileri söz ediyor!

Hâlbuki daha önce "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan... Erdoğan''ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe âşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlâna ile Şems''in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki,  böyle bir ilâhî aşk iki erkek arasında olabiliyor." diyecek kadar kendisinden geçmişti.

R. T. Erdoğan''ın partisinde "Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu" üyesi olarak görev yapmıştı. Yine R. T. Erdoğan''ın çok kıymet verdiği Prof. Dr. Fuat Sezgin adına "Fuat Sezgin İslâm ve Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı"nı kurmuştu. Bir toplantılarına ben de katılmıştım. Fuat Sezgin''e övgüler düzmüştü.

Gündemde yine Ethem Sancak var. "Sevgi"den "nefret" mi doğdu? Bilemiyoruz. Şu sözleri "sevgilisi"yle ipleri tamamen kopardığı anlamına gelmiyor mu?

"Biz Amerika''nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı''nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı."

Bu sözleri üzerine partisi onu kesin ihraç talebiyle disipline yolladı. O da istifasını verdi. Gazeteler öyle yazıyor.

Şimdi asıl meseleye geliyorum. Ethem Sancak Çin Uygur Türklerine zulmetmediğini iddia ediyor:

"Ben kendim gittim gördüm. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat''ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA''nın ajanlarıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin"

 

Açık yazacağım. Madem Yozgat''ı örnek verdi. Bir Yozgatlı olarak gitmeye talibim. İki tarafın refah seviyesini ölçebilirim! Daha önce, yakın dostu Doğu Perinçek''in İsviçre''de, Lozan''daki mahkemesini takip ettim. Ermeniciler Perinçek''i şikâyet etmişlerdi. D. Perinçek, gerçekçi bir dille Türkleri savundu. Bu köşede uzun uzun yazdım.

Gitme şartım: Çince bilen bir arkadaşımla gideceğim ve devlet yetkilisi "rehber" olmayacak. Var mısınız?

Yazarın Diğer Yazıları