Çin’in Uygur Türklerine zulmü sürerken, THY, Çin’e uçuşlarını artırıyor

Çin’in Uygur Türklerine zulmü sürerken, THY, Çin’e uçuşlarını artırıyor
Çin hükümetinin Uygur Türklerine zulmüne sessiz kalan Türkiye’den Çin ile ilgili yeni bir hamle Geldi. Türk Hava Yolları Xian şehrine uçuşların başlaması için yerel yetkililerle anlaştı. Söz kaonusu destinasyon THY’nin Çin’e sefer düzenleyeceği 4. bölge olacak.

Çin’in Uygur Türklerine zulmü sürerken, Türkiye’den Çin ile işbirliği konusunda yeni bir hamle geldi. Türk Hava Yolları Çin’e uçuş sayısını artırma amacıyla, Xian’a uçuşların başlatılması için yerel yetkililerle anlaşmaya vardı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Çin'in Şensi Eyaleti Parti Komitesi Genel Sekreteri HU Heping ile yaptığı görüşme sonrasında, Xian noktasına uçuş başlatılması konusunda mutabakata vardı.

Türk Hava Yolları (THY), Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Çin Halk Cumhuriyeti'ne ilk seferini 1999 yılında Pekin'e yapan THY, bu ülkedeki 20. yılında Pekin, Shanghay ve Guanzo noktalarının ardından 4. destinasyon olarak Xian'ı uçuş ağına bağlıyor.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Çin'in Şensi Eyaleti Parti Komitesi Genel Sekreteri HU Heping ile 5 Kasım'da yaptığı görüşme sonrasında, Xian noktasına uçuş başlatılması konusunda mutabakata varıldı. Bu yıl sonu itibarıyla başlatılması planlanan seferler ilk etapta haftada 3 frekans gerçekleştirilecek. Seferlerde, 2020 yaz tarifesi ile birlikte kademeli olarak sefer artışı planlanıyor.

HÜKÜMET, UYGUR TÜRKLERİNE ZULME SESSİZ KALDI

Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı zulüm ve asimilasyona Türkiye’nin sessizliği sürüyor. Birleşmiş Milletler’de 22 ülkenin Çin’e karşı imzaladığı mektupta Türkiye’nin imzası yer almamıştı. Söz konusu mektupla, Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı zulme tepki gösterilmişti. Ayrıca AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Uygur Türklerinin alıkonulduğu toplama kamplarının yer aldığı Çin'in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı.